Portekiz cumhurbaşkanı sol partilere görev vermek için şartlar öne sürdü


Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva, Portekiz Cephesi hükümetinin meclisten güvenoyu alamamasından ardından, görevi ana muhalefet lideri Antonio Costa'ya vermek için 6 şart öne sürdü.

Cavaco Silva, sarayda kabul ettiği Costa'dan, "meclisten güven oyu alınması", "2016 yılı devlet bütçesinin onaylanması", "Euro bölgesi ülkeleri ve Portekiz Devleti tarafından uygulanan, finansal disiplin kurallarına saygı gösterilmesi", "Portekiz'in, (NATO gibi) toplu savunma örgütlerine vermiş olduğu, uluslararası taahhütlere saygı gösterilmesi", "Sosyal Diyalog Daimi Konseyi'nin rolü, sosyal uyuma ve ülkenin gelişimine verdiği katkılar" ve " finansal sistemin istikrarı, başta Portekiz ekonomisinin finanse edilmesi" gibi konularda garanti vermesini istedi.

Silva, Costa'yı, hükümetin güven oyu alamamasından iki gün sonra yapmaya başladığı 31 görüşmeden sonra sonra Belem Sarayı'na davet etti. Silva, 11 gün boyunca iş verenler konfederasyonlarıyla, şirketsel derneklerle, merkez sendikalarla, bankacılarla, ekonomistlerle ve siyasi partilerle görüştü. Costa, çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulunmazken, görüşmeyle alakalı detaylar Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinden yayınlandı. CİHAN
<< Önceki Haber Portekiz cumhurbaşkanı sol partilere görev vermek için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER