Portekiz'de sahte makbuz kullanımı katlandı


Portekiz Çalışma Koşulları Denetleme Kurulu'nun (ACT) yayınladığı son rapora göre, ülkede geçtiğimiz yıl kullanılan sahte serbest meslek makbuzu miktarı önceki yıla göre yüzde 200 artış gösterdi.

Şahısların, kurumlara verdikleri hizmete karşılık kestikleri serbest meslek makbuzunu, her yılın sonunda maliye bakanlığına bildirmeleri ve sağladıkları kazancın vergisini vermeleri gerekiyor. Şahıslar sahte makbuz keserek ya da kestikleri makbuzları maliye bakanlığına bildirmeyerek bu vergiyi ödemekten kaçmaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz yıl bin 510 kişinin bu şekilde vergi kaçırdığı belirlendi.

ACT yaptığı açıklamada, ekonomik krizin insanları bu tür sahteciliklere yönelttiğini ve bütün bildirimlerini kurallara uygun yapan vatandaşlara haksızlık olduğunu belirtti. Ülkede kayıt dışı çalışan insanların sayısının da aynı dönemde yüzde 34 oranında artış gösterdiği belirtildi. ACT, sene boyunca yaptığı denetleme ziyaretlerinde 5 bin 300 şirketin kayıt dışı eleman çalıştırdıklarını tespit etti ve yaklaşık 6,6 milyon Euro cezai yaptırım uyguladı. CİHAN
<< Önceki Haber Portekiz'de sahte makbuz kullanımı katlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER