Prof. Suat Yıldırım'dan taziye: 'Allah hepimizi hocamızla cennetinde buluştursun'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ekim 23 2024
Paylaş
X Post
Prof. Dr. Suat Yıldırım, muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin vefatı sebebiyle bir taziye mesajı yayınladı.
İslam alimlerinden Prof. Dr. Suat Yıldırım, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ölümü nedeniyle bir taziye mesajı yayınlandı. Yıldırım, “Altmış yıllık beraberliğimizde onu hep rızaay-ı ilahi yolunda, Sünnet-i seniyyeye uygun yaşayan bir şahsiyet gördüm. O, 85 yıllık hayatında, Rabbini tanıyan bir kulun yaşayacağı tarzda yaşadı. Üstad kabul ettiği Bediüzzaman`ın sadık bir devamı olarak, o da gerçek bir müceddit oldu.” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Suat Yıldrım’ın mesajının tamamı şöyle:
“İnna lillah ve inna ileyhi raciun
İlmi ile, kitapları, canlı sohbetleri ve bilhassa yaşayışı ile dünya çapında örnek olan Hocamız Fethullah Gülen`i Dar-ı Bekaya uğurladık. O, `Sen Rabbinden razı, O da senden razı dön Rabbine` davetine uyarak, dünya gurbetini sonlandırdı.
Altmış yıllık beraberliğimizde onu hep rızaay-ı ilahi yolunda, Sünnet-i seniyyeye uygun yaşayan bir şahsiyet gördüm.
Etrafında halkalanan üç nesilden yüz binlerce mümine, rehber oldu. Rabbimiz, bu nesilleri ondan öğrendikleri hizmetlerde daim buyursun. Cenab-ı Allah hepimizi hocamızla cennetinde buluştursun.
O, 85 yıllık hayatında, Rabbini tanıyan bir kulun yaşayacağı tarzda yaşadı. Kürsüye çıktığı 14 yaşından itibaren irşad hayatına başladı. Cenab-ı Allah`ın, `En güzel Örnek` olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz Aleyhisselam`ı pek güzel tanıttı. Sadece `Sonsuz Nur` adlı hacimli kitabı, bu konuda mükemmel bir eser olup otuz kadar dile de tercüme edilmiştir.
O`nun `Ashabım yıldızlar gibidir, onların hangisini örnek alırsanız doğru iş yapmış olursunuz` (Kenzu`l-ummal, Beyhakî). Onları tanımanın, Allah`ı hatırlattığını anlattı (İmam Ahmed, Müsned; İbn Mace). Peygamber Efendimiz’in (sas) tavsiyesini yerine getirerek ilk gençliğinden itibaren, hayatı b
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD: Hürmüz Boğazı'nda 53 geminin rotası değiştirildi, 2 gemiye el konuldu2.RTÜK’ten ATV’ye 8 milyon liralık ceza: ‘Milli duruş’ deyip ayrıcalık istediler3.TikTok’taki sanal tuzak gerçek infaza dönüşüyor: 'Kardeşim' deyip ölüme yolladılar4.Meslekten ihraç edilen eski hâkim, adliyede sahte kimlikle yakalandı5.Pompa alev alev: Benzine bir zam daha geliyor
6.Galaksinin kenarında gizlenen kara delik kendini 10 milyar güneş gücünde bir parlamayla ele verdi7.Türkiye'den Ukrayna'ya 283 milyon dolarlık silah satışı8.'Akın Gürlek' paylaşımı sonrası ultrAslan tribün lideri Sebahattin Şirin gözaltına alındı9.Demirtaş'tan 'çerçeve yasa' mesajı10.Geçici çözümler kalıcı sorunlar

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD: Hürmüz Boğazı'nda 53 geminin rotası değiştiri...

RTÜK’ten ATV’ye 8 milyon liralık ceza: ‘Milli duru...

TikTok’taki sanal tuzak gerçek infaza dönüşüyor: '...

Meslekten ihraç edilen eski hâkim, adliyede sahte ...

Pompa alev alev: Benzine bir zam daha geliyor


