Putin: Donbas Rus toprağıdır, sonuna kadar gideceğiz
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Aralık 10 2025
Paylaş
X Post
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, katıldığı bir etkinlikte, Donbas’ın Rus toprağı olduğunu ve operasyonda sonuna kadar gidecekleri vurgusunu yaptı.
Samanyoluhaber.com - Moskova
Putin, Donbas'ın toprak bütünlüğü ve özel askeri operasyonun hedefleri konusundaki kararlılığını yineledi. "Donbas, Rusya toprağıdır, bu tarihi bir gerçektir. Özel askeri operasyonu mantıki sonucuna ve tüm hedeflerin gerçekleşmesine kadar götüreceğiz" ifadelerini kullandı.
Putin ayrıca, yurtdışından Rusya'ya taşınmak isteyen Rusça konuşan soydaşlara yönelik prosedürlerin kolaylaştırılması gerektiğini vurguladı. Rusya Devlet Başkanı, "Rusya'ya taşınan yurtdışındaki Rusça konuşan soydaşlar için herhangi bir sınav olmamalıdır" dedi.
Göçmen çocuklarına özel bir vurgu yapan Putin, "Onlar zaten bizim vatandaşlarımız. Bunlar hayatlarını ve çocuklarının kaderini Rusya'ya bağlayan insanlardır. Yurtdışından Rusya'ya taşınan soydaşların çocukları hiçbir sınav vermemelidir" açıklamasını yaptı.
Moskova’nın hedeflere ulaşma niyeti
Bu açıklamalar, Ukrayna'daki çatışmanın devam ettiği ve Rusya'nın yeni bölgeleri entegre etme ve yurtdışındaki soydaşları destekleme politikasını aktif bir şekilde yürüttüğü bir dönemde geldi.
Operasyonun "mantıki sonucuna" ulaştırılması yönündeki ifade, Moskova'nın Kiev ve Batılı ortaklarının direnişine rağmen açıklanan tüm hedeflere ulaşma niyetini gösteriyor.
Soydaşlar için göç prosedürlerinin basitleştirilmesi, Rusya'nın ülke dışındaki Rusça konuşan nüfusla kültürel ve insani bağları güçlendirmeye yönelik uzun vadeli demografik ve insani politikasıyla uyumlu görünüyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Filipinler’de İyilik Köprüsü: 1.600 Kişiye İftar Sofrası2.Kuveyt Ordusu: Birden fazla savaş uçağı düştü3.Teksas’ta silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var!4.İncirlik yayınına soruşturma: Gözaltına alınan 4 kişi adli kontrolle serbest5.Amazon'da büyük kriz: İran teknoloji devini vurdu, dünya geneli problem yaşanıyor

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Filipinler’de İyilik Köprüsü: 1.600 Kişiye İftar S...

Kuveyt Ordusu: Birden fazla savaş uçağı düştü

Teksas’ta silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaral...

İncirlik yayınına soruşturma: Gözaltına alınan 4 k...

Amazon'da büyük kriz: İran teknoloji devini vurdu,...







