PYD yetkilileri Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüştü


Suriye Kürt yönetiminden PYD Eş Başkanı Asya Abdullah ve Kobani kenti yerel yöneticisi Enver Müslim, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov'la Moskova'da bir araya geldi.

Türkiye'nin tepkisini çeken ziyaret ve görüşmelerde Suriye'de krizin çözümü için Kürtler dahil tüm grupların çabalarının birleştirilmesinin önemine dikkat çekildi.

Görüşme ile ilgili açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Rusya, Kürtler dahil tüm etnik ve dini grupların çabalarının bir araya getirilmesi ve Suriye'nin terör merkezi olma tehlikesinden kurtarılmasına vurgu yaptı. 30 Haziran 2012'de kabul edilen Cenevre Mutabakatı çerçevesinde ulusal diyalogun sağlanması için kapsayıcı politikaların geliştirilmesine değinildi." denildi.

Toplantıya katılan Suriyeli Kürtler ise hedeflerinin Suriye'de terör ve aşırılıkçı grupların yenilmesi, demokratik ve laik bir Suriye devletinde birliğin sağlanması olduğuna işaret etti.

Ziyaret öncesi açıklama yapan PYD Eş Başkanı Abdullah, Moskova'da bir ofis açmayı düşündüklerini, böylece Suriye'de terör örgütleri ile mücadelede daha etkin olunabileceğine değinmişti.

Rusya ve ABD'nin PYD ile yakınlaşmasına tepki gösteren hükümet, Rusya ve ABD'nin Ankara Büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak uyarmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber PYD yetkilileri Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ile... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER