Rus istihbaratından Macron Hakkında Afrika'ya Yönelik Operasyon İddiası

Okuma Süresi 1 dkYayınlanma Salı, Şubat 3 2026
Paylaş
X Post
Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR), Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Afrika’da bazı liderleri hedef alan gizli istihbarat operasyonlarına onay verdiğini öne sürdü. Açıklamada, Burkina Faso ve Mali başta olmak üzere Sahel-Sahra hattında darbe, suikast ve istikrarsızlaştırma girişimleri yürütüldüğü iddia edildi.
Rus istihbaratından Macron Hakkında Afrika'ya Yönelik Operasyon İddiası

Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR), Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Afrika'da bazı liderlerin "ortadan kaldırılmasını" hedefleyen gizli istihbarat operasyonlarına yetki verdiğini iddia etti.

SVR tarafından yapılan açıklamada, Macron yönetiminin, Fransa'nın Afrika kıtasında son yıllarda yaşadığı nüfuz kaybının ardından bölgede yeniden etkili olmayı amaçladığı savunuldu. Açıklamada, Paris'in bu süreci "siyasi bir geri dönüş" olarak gördüğü ileri sürüldü.