Rusya havada kazayı önlemek için uluslararası koalisyonla anlaştı

Rusya havada kazayı önlemek için uluslararası koalisyonla anlaştı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de IŞİD'e yönelik operasyonlar sırasında havada herhangi bir kazanın yaşanmaması için ABD öncülüğündeki uluslar arası koalisyonla anlaşma sağlandığını söyledi.

AGİT Genel Sekreteri Lamberto Zannier'le görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, Suriye'de gerçekleşen operasyonlarda teröristlerin yerleri ile ilgili konuda ise anlaşma sağlanamadığını belirtti.

Terörist grupların karada durumları ile ilgili bilgi talep ettiklerini kaydeden Lavrov, "Vatansever muhalefet olarak tanımlanan terörist olmayan muhalif gruplarla ilgili de bilgi alamadık. Bu bilgileri operasyonlarda değerlendirmek istiyor. Ancak meslektaşlarımız buna hazır olmadıklarını iletti." eleştirisi getirdi.

Rus Bakan Bağdat'ta kurulan istihbarat merkezi gibi yeni koordinasyon merkezlerinin kurulmasına hazır olduklarını, bölgeden ve Kuzey Afrika'dan ülkelerin de buna dahil olabileceğini belirtti.

Rusya, 30 Eylül'den bu yana Suriye'de terör örgütlerine yönelik gerçekleştirdiği 300 saldırıda 300'ün üzerinde militan öldürdü ve çok sayıda eğitim kampı, komuta merkezi, mühimmat deposu ve sığınağı imha etti. Rusya, Hazar Denizi'nden fırlattığı 26 füze ile 1500 kilometre uzakta Suriye'de terör örgütü IŞİD'e ait hedefleri imha etti.

ABD öncülüğündeki 60'dan fazla ülke ise uluslar arası koalisyon çerçevesinde Irak ve Suriye'de bir yıldan fazla süredir terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik operasyon gerçekleştiriyor. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya havada kazayı önlemek için uluslararası koalisyonla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER