'Kardeşim kork-mu-yo-ruz'

İpek Medya Grubu’na yönelik hukuksuz baskına tepkiler sürüyor. Sanatçı ve yazar Atilla Taş, dik durmaya devam edeceklerini belirterek “Anlayın artık korkmuyoruz” dedi.

'Kardeşim kork-mu-yo-ruz'

Hukuksuz operasyona karşı Koza İpek Grubu'na vatandaşların desteği dün de devam etti. Mecidiyeköy'deki Bugün Gazetesi-Kanaltürk binası önünde toplanan vatandaşlar, medyaya karşı yapılan baskınları protesto etti. Türk bayrağı sallayan vatandaşlar “Akın İpek yalnız değildir” diye slogan attı.

İpek Medya Grubu’na destek için gelenlerin arasında ünlü şarkıcı ve Meydan Gazetesi yazarı Atilla Taş, araştırmacı yazar Cafer Solgun, akademisyen Tuğrul Özşengül ve gazeteci Said Sefa vardı.

‘DİK DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Medya gruplarına yapılan baskınları protesto ettiklerini söyleyen Atilla Taş “Bu operasyon İpek Medya’ya yapılmıştır. Anlayın artık, ne yaparlarsa yapsınlar korkmayacağız. Olduğumuz yerde dimdik durmaya devam edeceğiz” dedi.


‘SATIN ALAMADIKLARINI KORKUTMA’

Akademisyen Tuğrul Özşengül “Satın alabildiklerini satın aldılar. Satın alamadıklarını korkutarak susturmaya çalışıyorlar. Bu da operasyonun bir parçası. Medyaya operasyonun devamının geleceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘DENGESİ BOZULAN İKTİDAR ANLAYIŞI’

Meydan Gazetesi yazarı Cafer Solgun  ise Türkiye’de 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmaları ile birlikte dengesi bozulan bir iktidar anlayışı olduğunu kaydetti. Solgun şunları söyledi: “Bu dengesizlik sonucunda o iddiaları buharlaştırmak adına ne kadar olmayacak şey varsa son iki yılda yapıldı, devlet ve iktidar gücü ve araçları kullanılarak. Bugün İpek Medya Grubu’na yönelik baskının iç yüzünde de bunun olduğu kanaatindeyim. Hakkındaki iddialar nedeniyle hesap vermeyen mahkemeye gitmeyen bir zihniyet kendisine itiraz eden her kesime yönelik ciddi bir baskı uyguluyor.

Ciddi bir tasfiye girişiminde bulunuyor. İpek Medya Grubu’na yönelik baskında İpek Medya üzerinden diğer medya gruplarına  ve muhalefet eden bütün kesimlere yönelik verilen bir gözdağı ve sindirme mesajı veriliyor.’’

DORSAY: CEBERRUT DÖNEMLERİ HATIRLATIYOR

Si­ne­ma eleş­tir­me­ni ve ya­zar Atil­la Dor­say, özgür medyaya yö­ne­lik ope­ras­yo­nun ce­ber­rut dö­nem­le­ri ha­tır­lat­tı­ğı­nı söy­le­di. Ope­ras­yo­nu kı­na­yan Dor­say, “Ko­za İpek Gru­bu­’na ya­pı­lan son de­re­ce kap­sam­lı sal­dı­rı, biz­zat Er­do­ğa­n’­ın ne ka­dar bü­yük pa­nik ya­şa­dı­ğı­nın gös­ter­ge­si­di­r” de­di.

MAH­RE­Mİ­YE­TE UZAN­DI­LAR

Dor­say şöy­le ko­nuş­tu: “Bü­yük bir gru­ba böy­le­si­ne en ce­ber­rut dö­nem­le­ri ha­tır­la­tan uy­gu­la­ma ile el koy­mak, ço­cuk oda­la­rı­na ka­dar gir­mek, o ka­dar ki­şi­yi ge­çi­ci de ol­sa gö­zal­tı­na al­mak hiç­bir iza­hı ol­ma­yan ga­rip bir du­rum­dur. Mül­ki­yet hak­la­rı­na ve bir an­lam­da mah­re­mi­ye­te uza­nan bu bas­kın­la­r Türk eko­no­mi­si­ne za­rar ve­rir.
<< Önceki Haber 'Kardeşim kork-mu-yo-ruz' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER