Şehidin yakınından çok sert tepki!

Erzurum'da şehit Piyade Sözleşmeli Er Batıkan Avcı'nın cenaze töreninde sinir krizleri geçiren şehidin acılı yakınları. yetkililere büyük tepki gösterdi.

Şehidin yakınından çok sert tepki!

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Batıkan Avcı, memleketi Erzurum'da toprağa verildi. Törende, yetkililere tepki gösteren şehidin ailesi, sinir krizleri geçirdi.

Şehit yakınları, "Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, milletvekillerinin, valilerin çocukları ölmediği gibi bir yakınları dahi ölmedi. Onların çocukları için bu çocuklar ölüyor. Hiçbirinin çocuğu askere gitmiyor." dedi.

Şehit Er Avcı, Erzurum'un Narman ilçesinde, öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Taşburun köyünde toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin babasının üzüntüden ayakta duramadığı gözlemlenirken, şehit yakınları yetkililere tepki gösterdi.


Hükümet yetkililerine tepki gösteren şehidin akrabası Rahmi Şancar, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı'mızın, Başbakan'ımızın ve 550 milletvekilimizin ve çok değerli valilerimizin rahat ve kazançları için bu halkın çocukları daha ne kadar ölecek. Bize cevap versinler. 30 yıldır terör hortlamış. Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, milletvekillerinin, valilerin çocukları ölmediği gibi bir yakınları dahi ölmedi. Onların çocukları için bu çocuklar ölüyor. Hiçbirinin çocuğu askere gitmiyor. Mallarına, mal katıyorlar. Bizim çocuğumuz da gitti anlaşmalı asker oldu. Asker savaşta ölüyorsa, gitsin onların çocukları da savaşsın. Çocukları, nasılsa hep raporlu oluyor. Para kazanmaya gelince hepsi bizden akıllı ve cesur."

Şehit Batıkan Avcı'nın amcası Sinan Avcı ise her gün gelen şehit haberlerine tepki göstererek, "Tek bir şey istiyorum; zenginlerin çocuğu 18 bin TL verip askere gitmiyorsa, değeri 1 trilyon bile olsa çocuğumun şehit olmasını istemiyorum. O da askerlik yapsın ben de yapayım. Sadece fakirin fukaranın değil, herkesin çocuğu askerlik yapsın. Diyarbakır'da, Mardin'de, Hakkâri'de elektrik, su parası ödenmiyor. Fakat biz İstanbul'da hepsini ödüyoruz, onların da parasını biz ödüyoruz. Gitsin onlardan da tahsilat yapsınlar." diye konuştu.

ŞEHİT FACEBOOK'TAN 'ZENGİN BİRİSİ NE ASKER OLABİLİR NE DE ŞEHİT' YAZMIŞ
Öte yandan, Şehit Batıkan Avcı'nın Facebook hesabında paylaştığı mesajı yürekleri burktu. Avcı'nın son paylaşımı şöyle: "Zengin birisi ne asker olabilir ne de şehit."

Şehit için düzenle törene Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, askeri erkan, şehidin ailesi ve vatandaşlar katıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Şehidin yakınından çok sert tepki! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER