Sanayici, deprem riski taşıyan işyerini yıktı

Sanayici, deprem riski taşıyan işyerini yıktı

Bursa'nın tanınmış sanayicilerinden Yakup Altınöz, deprem riski taşıyan işyerini kendisi yıktı.

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın çağrısına vatandaşlar da destek verdi. Bursa'nın tanınmış sanayicilerinden Yakup Altınöz, Yalova Yolu üzerinde bulunan Altınöz mobilya binasını yıkımını kendisi gerçekleştirdi. Bina, afet riski taşıdığı belirlenerek Osmangazi Belediyesi tarafından hakkında yıkım kararı verilmişti.

Yıkımda konuşan bina sahibi Yakup Altınöz, "40 yıl önce yaptığımız bu bina ile Yalova yolunda, sanayi yatırımı adına bir ilke imza atmıştık. Bu gün de, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kendi binamızı kendimiz yıkarak bu anlamda da bir ilke imza atıyoruz. Osmangazi Belediyemizin başlattığı Kentsel Dönüşüm çalışmalarına ufakta olsa bir destek verdiğimizi düşünüyorum. Bu konuda bize destek veren Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar ve ekibine çok teşekkür ediyor, daha güzel bir Osmangazi, daha güzel bir Bursa için başlattığı Kentsel Dönüşüm çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez de kentsel dönüşümün sadece belediye eliyle yürütülecek bir çalışma olmadığını söyledi. Bursa'nın son 50 yıldır plansız ve kaçak yapılaşma nedeniyle çok ciddi bir konut sorunu yaşadığını ifade eden Erdönmez, İstanbul Caddesi olarak değiştirilmesi gündemde olan Yalova Yolu caddesinin ismiyle birlikte çehresinin de değişeceğini kaydetti.

Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ise riskli binaların bir an önce yenilenmesi için gerekli katkıyı sağladıklarını dile getirdi.Sanayici-deprem-riski-tasiyan-isyerini-yikti-1889070.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Sanayici, deprem riski taşıyan işyerini yıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER