Savcı Arıcan: Bakanlık torpille elenen personel için görüş istemiş, şaka gibi


Adalet Bakanlığı'nın, torpil olayının ortaya çıkması üzerine Adliye Yazı İşleri Müdürlüğü sınavlarında 90-98 puan alan ancak mülakatta 50-65 aralığında puanlar verilerek elenen personelle ilgili adliyelerden görüş istediği belirtildi. Söz konusu 'torpil listesini' ortaya çıkaran Savcı Menderes Arıcan, Adalet Bakanlığı'nın bu çalışmasının adeta bir şaka gibi olduğunu belirterek, "Eğer bu doğruysa, gerçekten şaka gibi. Neden mi? Bu mülakatı siz yaptınız ey etkili ve yetkililer(!) O personelin çalıştığı ilgili adliye komisyonları yapmadı." dedi.

Adliye Yazı İşleri Müdürlüğü sınavlarında 100'den fazla adliye de yapılan 'torpil' olayına sosyal medya hesabından kamuoyuna duyuran Çanakkale Savcı Menderes Arıcan, şimdi de bu sınavlarda yüksek puan almasına rağmen mülakatlarda düşük puan verilerek elenen personelle ilgili Adalet Bakanlığı'nın çalışmasına dikkat çekti. Savcı Arıcan, sosyal medya hesabından yaptığı 'Şaka gibi' başlıklı paylaşımında, "Adalet Bakanlığı'nın açmış olduğu Yazı İşleri Müdürlüğü sınavlarında yazılıdan 90-98 puan aralığında başarı göstermelerine rağmen, mülakatta 50-65 aralığında puanlar verilerek elenen personelin Danıştay'a açmış olduğu iptal davaları sonrasında, Adalet Bakanlığının bu adayların çalıştığı ilgili adiye komisyonlarına yazı yazarak bu personeller ile ilgili görüş istemiş." ifadesini kulandı.

Bakanlığın bu çalışmasını şaka olabileceğini vurgu yapan Savcı Arıcan, "Eğer bu doğruysa, gerçekten şaka gibi. Neden mi? Bu mülakatı siz yaptınız ey etkili ve yetkililer(!) O personelin çalıştığı ilgili adliye komisyonları yapmadı. Madem o personelle ilgili görüş isteyecektiniz, neden sınav öncesi istemediniz? En azından bu personelin çalıştığı yer komisyonlarının görüşlerinden istifade ettik. Mülakatta bu nedenle başarısız bulduk derdiniz. Ya şimdi? Şunu mu demek istiyorsunuz?" sözlerini kullandı.

İlgili sınavları yapan komisyonlara da seslenerek, tavsiyelerde bulunan Savcı Arıcan, şu ifadeleri kulandı: "Ey bu personelin görev yaptığı yer komisyonları. 'Yüksek puan almasına rağmen elimize tutuşturulan bir kısım listeler nedeniyle biz bu personelin hak ve hukukunu yedik; siz de bizim yediğimiz bu personelin hakkına ortak olun ve bu personel hakkında, zaten işe yaramazlardı, şeklinde cevaplar verin' mi demek istiyorsunuz?"

Arıcan, paylaşımın sonunda, "Umarım duyduğumuz bu haber asparagas bir haberdir." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Savcı Arıcan: Bakanlık torpille elenen personel için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER