Şenol Güneş: Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu


Trabzonspor maçını kazanarak liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Güneş, 2-0 kazandıkları Trabzonspor maçının ardından yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını kast ederek, kötü günlerde bir müsabaka yapmak zorda kaldıklarına değindi. Eski talebesi Umut Bulut'un babasını kaybettiğini hatırlatan deneyimli hoca, "Çok daha kaybettiğimiz insanlar var. Hepsine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bizim de bir yakınımız olabilirdi, o teröristin de olabilirdi. Onun için yapılanın ne kadar insanlık dışı olduğunu bilenmesi gerekiyor. Acımızı içimize gömerken paylaşırken aklımızı, sabrımızı ve duygularımızı kaybetmeyelim. Ama bir durum tespiti yapmak durumundayız. Bunu devlet, hükümet yapmalı. Hükümet, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve bizler de buna katılmalıyız. Özellikle bizim düşmanız, bu işi yapanların kim olduğu, nasıl yaptığı gerekirse okullara ders olarak konulmalı. Bu yeni bir olay değil. Hep kınamak, hep bir şeyler söylemek çözüm getirmiyor, giderek büyüyor. O halde biz yanımızdaki insanı da tanıyacağız. Uzakta bu işleri yapan, yaptıranı da tanıyacağız ki, ne yapacağımızı bileceğiz. Aksi halde kaosla birbirimize gireriz. Bu acıları hep kınayarak geçmek durumunda değiliz, adım atmalıyız." şeklinde konuştu.

Müsabakanın iki taraf için de git gel maçı olduğunu anlatan Güneş, "Bize yakışmayan çıkışlarda top kayıplarımız, rakibe pozisyon vermemiz. Ama pozisyonlar da bulduk. Biz de gol atabilirdi, gol de yiyebilirdik." dedi.

İkinci yarı oyunun kontrolünün kendilerinde olduğunu belirten başarılı teknik adam, şöyle devam etti; "Rakibe pozisyon vermedik, atağa da çıktık. Hak ettiğimiz galibiyeti aldığımız düşünüyorum. Trabzonspor'un sıkıntıları önceden geliyor. İyi bir kadrosu var ama kafası karışık olabilir. Önemli olan bugünlerde daha çok destek olmak. Çünkü sıkıntılı bir dönem. Oyuncu, antrenör, yönetim de sıkıntılı. Kendi şehrim olduğu için söylüyorum. Buranın toprağı da ağacı da çok güzel, yaprakları soldu. Önemli olan o yaprakların yeşermesi için bir su dökmek gerekiyor. Asla bu camia, bu kulübe bir şey olmaz. Bu takım bu kadroyla ilk 5'e girebilecek bir kadrodur. Önce Hami hocaya, Hami hoca da oyuncalara sahip çıkarsa ve birlikte bu işi yaparsa bunu düzeltir. Çünkü burada futbol seviliyor ama sevgi yanlış kullanılıyor. Zaman zaman da kirletiliyor. Kirlendiği yerde de güzel şeyler olmaz."

Son 2 maçta aldıkları 6 puanın önemine dikkat çeken Güneş, "Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. 2 maçta 6 puan almak önemliydi. O yüzden mutluluk verici bir olay ama Trabzonspor'un kaybına da üzüldüm." ifadelerini kullandı.

Liderliği yükselmeleriyle ilgili de değerlendirmede bulunan Güneş, şunları söyledi; "Lider veya ikinci olmamız önemli değil. Lig yarışı itibariyle rakibimiz Fenerbahçe görünüyor. Biz ona da bakmadan kendi işimizi yapmalıyız. Onlar için de bizim içinde çok zor maçlar var. Bu yarışları kimse karıştırmadan, etkilemeden yaptırabilirse çok daha sağlıklı olur. Ülkemizi tanıyorsunuz. Birilerinin yan müdahalesi olmadan olursa çok daha sevindirici olur. Çünkü futbol oynamanın önünü keserseniz insanları yanlış yöne itersiniz. Bunu istemiyorum."

Güneş, Trabzonspor yönetiminin maç öncesinde kendisine verdiği plaketin güzel bir taltif olduğunu sözlerine ekledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Şenol Güneş: Hak ettiğimiz bir galibiyet oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER