Sınır Tanımayan Gazeteciler: Bu gayrimeşru ve kabul edilemez


Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Zaman gazetesine hukuksuzca kayyım atanmasına sert tepki gösterdi. Merkezi Paris'te bulunan RSF'ten yapılan yazılı açıklamada Erdoğan'ın alışılmış şekilde bir kez daha kayyım yoluyla Türkiye'nin en büyük muhalif gazetesine el koyduğuna değinildi. Açıklamada "Erdoğan'ın despotik döngüsü nerede sonlanacak?" sorusu yöneltildi.

RSF Genel Sekreteri Christophe Deloire imzalı açıklamada "Gülen Cemaati'nin siyasi ayağını tasfiye etmek ve Zaman gazetesine kayyım atamak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yargıyı araçsallaştırdığı" yorumu yapıldı. Açıklamada bunun gayrimeşru ve kabul edilemez olduğuna vurgu yapıldı. RSF, bu ideolojik ve hukuka aykırı operasyonun Erdoğan'ın "otoriter sürüklenmeden despotik döngüye girdiğinin" göstergesi olduğuna vurgu yapıldı.

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, gazetecileri terörü desteklemek ya da Erdoğan'a hakaretten ağır para cezalarına çaptırmakla yetinmeyen Türkiye Cumhurbaşkanı'nın sınırları zorlayarak Türkiye'nin en büyük muhalif gazetesinin kontrolünü eline aldığını yazdı.

RSF açıklamasında, Fethullah Gülen'e yakın Türkiye'de 600 bin tiraja sahip Zaman Gazetesi'nin Erdoğan ile cemaatin yakın bağlarının sonlandığı 2012'den beri hedefte olduğu hatırlatıldı. Bu tarihten itibaren bu gruba ait medya organları ve buralarda çalışan gazetecilerin sürekli suçlamalarla karşı karşıya kaldığına değinildi.

RSF'nin Dünya Basın Özgürlüğü Sıralaması'nda Türkiye 180 ülke içerisinde 149'uncu sırada yer alıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Sınır Tanımayan Gazeteciler: Bu gayrimeşru ve kabul edilemez Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER