Sivas'ta yeni yapılan kütüphanede isim tartışması


Tartışmalı olarak 2 yıldır Sivas gündeminden düşmeyen yeni kütüphane binasına Muhsin Yazıcıoğlu isminin verilmesini istemeyen ailesi harekete geçti. Yazıcıoğlu ailesi, aksi takdirde kanuni yollara başvuracaklarını açıkladı.

YAZICIOĞLU AİLESİ İSMİN KULLANILMAMASI İÇİN DİLEKÇE VERDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun 10 Ekim Cumartesi açılışa hazırlanan yeni kütüphaneye Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin verileceğini açıklaması seçim öncesi ortalığı karıştırdı.

2 yıl önce BBP'li Belediye ile Kültür Bakanlığını mahkemelik eden yeni Kütüphane binasına Muhsin Yazıcıoğlu isminin verileceğinin kesinleşmesi üzerine ailesi harekete geçerek valiliğe dilekçeyle başvurdu.

Dilekçede Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin kütüphaneye değil, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın söz verdiği üzere yeni yapılacak kültür merkezine verilmesi talep edildi.

10 Ekim Cumartesi günü TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu'nun katılımıyla açılışa hazırlanan kütüphane önünde toplanan Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesi ve partililer, basın açıklaması yaptı.
BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili adayı Doğan Ürgüp, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'dan randevu talep etmelerine rağmen görüşemediklerini savunarak, "Bayramda Yazıcıoğlu ailesini temsilen Yusuf Yazıcıoğlu, BBP Genel Başkanı sıfatıyla ben, BBP il ve ilçe başkanlarıyla birlikte bir randevu talep ettik. Programları nedeniyle görüşme imkanı bulamadık. Daha sonra Özel Kalemi aracılığı ile randevu istememize rağmen cevap verilmedi." diye konuştu.

Kahramanmaraş'ta toplanan Yazıcıoğlu ailesi, oğlu, ağabeyi ve diğer aile fertleri bir araya gelerek valiliğe sunulmak üzere bir dilekçe hazırladıklarını aktaran Ürgüp, dilekçede yazılanları okudu.

Valilik makamına sunulan dilekçede şu ifadeler yer aldı: "Bizler merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesi olarak Sivas merkez İnönü Bulvarı üzerinde yapılmakta olan çok fonksiyonlu kütüphane binasına Muhsin Yazıcıoğlu Kütüphanesi adı verileceğini basın aracılığı ile öğrenmiş bulunmaktayız. Daha önce gerek Sivaslı bakan olarak Milli Savunma Bakanlığı döneminde İsmet Yılmaz ile yapılan görüşmelerde gerekse Bakan'nın basın huzurunda yapılan açıklamalarında Sivas'ta merhum 'Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi' adında büyük bir kompleks yapılacağı ve buraya Muhsin Başkanın adının verileceği sözü verilmişti. Hatta Sivas Belediyesi'nin yapmak istediği kültür merkezi devlet tarafından yapılacağı gerekçesiyle projeyi Kültür Bakanlığı devralmıştı. Bizler yapılacak kültür kompleksine merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının verilmesini bu nedenle de mevcut kütüphaneye 'Muhsin Yazıcıoğlu' isminin verilmemesini talep ediyoruz. Bu hususta isim hakkı olarak ısrarlı talebimizi bildirir gereğinin yapılmasını dileriz."

Yazıcıoğlu'nun abisi Yusuf Yazıcıoğlu, 'Muhsin Yazıcıoğlu' isminin kütüphaneye değil, söz verildiği gibi yeni yapılacak Kültür Merkezi'ne verilmesini talep ettiklerini söyledi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın yeni yapılacak Kültür Merkezine Muhsin Yazıcıoğlu isminin verileceği şeklinde bir sözü olduğunu hatırlatan Yusuf Yazıcıoğlu, bununla ilgili olarak hazırladıkları dilekçeyi valiliğe sunduklarını söyledi. Yazıcıoğlu, kütüphaneye 'Muhsin Yazıcıoğlu' isminin verilmesi kararından vazgeçmezlerse kanuni yollara başvuracaklarını sözlerine ekledi.

Dilekçeyi Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu, abisi Yusuf Yazıcıoğlu ile Belediye eski Başkanı Doğan Ürgüp imzaladı.

CİHAN
<< Önceki Haber Sivas'ta yeni yapılan kütüphanede isim tartışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER