Sosyal demokratlar seçimden özgürlük, barış ve uzlaşı çıkması çağrısında bulundu


Avrupa parlamentosunu ikinci büyük grubu sosyal demokratların başkanı Gianni Pittella ve Türkiye raportörü Kati Piri 1 Kasım seçimleri sonrası grup adına açıklama yaptı. Açıklamada Türk halkının kararına saygı duymak gerektiği ifade edilirken, basın özgürlüğü temel insan hakları ve AB yolunda adımlar atması gerektiği çağrısında bulundu.

Pittalle "Erdoğan'ı bu çoğunluğu akıllıca ve demokratik şekilde tüm ülke yararına kullanmaya davet ediyoruz. Ulusal bölünmelere karşı Kürt halkı ile diyalog kurmaya davet ediyoruz." dedi. Türk halkının verdiği kararla tek basına iktidar istediğini söyleyen Pittalle, tüm sindirme, medya üzerine baskı hatta ölümcül saldırılara rağmen CHP ve HDP'nin elde ettiği sonuçları memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ülke içindeki barışı istikrar için diğer tüm ilerici güçlerle birlikte çalışmaya davet ediyor.

SEÇİMDE KÜRT SEÇMENİN ŞİDDETİN DURMASI İSTEĞİ ETKİLİ OLDU

Avrupa parlamentosu raportörü Katı Piri ise zor bir seçim dönemine ve bazı partilerin kampanya döneminde karşılaştıkları zorluklara rağmen Türk seçmeninin büyük çoğunlukla demokratik haklarını ortaya koyduğunu söyledi.

"Türk seçmeninin büyük bir kısımı istikrar ve güvenlikten yana seçimini yapmıştır. Bu seçimde Kürt azınlığın ülkedeki şiddet döneminin sona ereceği ve barış görüşmelerinin yeniden başlayacağını düşünmesi de etkili oldu. Barış istikrara, hukukun üstünlüğü ve ilerici kuvvetlerle uzlaşma AB değerleri ile uyumlu çağrıda bulunuyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Sosyal demokratlar seçimden özgürlük, barış ve uzlaşı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER