Dünyanın en iyisi Emre

Emre Belözoğlu, bu sezon yakaladığı istatistikler ile dünya yıldızlarını sollamayı başardı.

Dünyanın en iyisi Emre

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Gençlerbirliğini 2-0'lık skor ile mağlup ederek şampiyonluk yarışında önemli bir virajı kayıpsız atlatan Fenerbahçe'de, galibiyetin mimarı attığı 2 penaltı golü ile kaptan Emre Belözoğlu oldu.

Fenerbahçe'nin hücum oyuncularının sakatlığı ile boğuştuğu bu dönemde sahneye çıkan deneyimli orta saha oyuncusu, yine attığı goller ile şampiyonluk yarışında takımına önemli bir 3 puan daha kazandırmış oldu ve sarı lacivertli ekibe rahat bir nefe aldırdı.

KAPTAN ATINCA FENERBAHÇE KAYBETMİYOR!

Sporx'in haberine göre,Fenerbahçe forması ile bu sezon 11 maçta 5 gol kaydeden Emre Belözoğlu, bu gollerinin tamamını 4 farklı mücadelede kaydetti. Deplasmanda oynanan Konyaspor, Kadıköy'de oynanan Galatasaray, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği maçlarında rakip fileleri sarsmayı başaran 33 yaşındaki deneyimli oyuncu, bu mücadelelerden yalnızca Konyaspor deplasmanında sahadan mağlup ayrıldı. Sarı lacivertli ekip diğer 3 mücadelede ise galip gelmesini bildi.

ZİRVEYE OTURDU

Sarı-lacivertli formanın sembol isimlerinden biri haline gelen deneyimli orta saha oyuncusu, Avrupa'nın 5 büyük liginde zirvede yer alan takımlarda aynı mevkiide forma giyen meslektaşlarını da geride bırakmış durumda.
Fenerbahçe forması ile bu sezon 1. lig maçında sahaya çıkan Emre Belözoğlu, 707 dakika sahada kaldı ve kaydettiği 5 gol 1 asist ile her 117. dakikada bir gol pozisyonun kahramanı olmayı başardı. Deneyimli oyuncunun bu alandaki en yakın rakibi ise kendisi ile aynı ortalamaya sahip olan Juventus forması giyen Arturo Vidal oldu. Şilili oyuncu Serie A temsilcisi ile çıktığı 25 maçta 11 gol ve 6 asistlik bir performans sergilerken, Emre Belözoğlu gibi o da her 117. dakika bir gol pozisyonunun içine dahil oldu.

NE PIRLO KALDI, NE ALONSO, NE SCHWEINSTEIGER, NE DE LAMPARD..

33 yaşındaki Emre Belözoğlu bu sezon gösterdiği bu performansı ile ciddi isimleri büyük farkla geri bırakma başarısı da gösterdi. Deneyimli orta saha oyuncusunun 117. dakikada bir golün içerisinde bulunduğu süre zarfında; Bayern Münih forması giyen Bastian Schweinsteiger 251 dakikada, Real Madrid forması giyen Xavi Alonso 1102 dakikada ve Juventus forması giyen efsane isim Pirlo ise 257. dakikada bir gole imzasını atabildi.
Emre Belözoğlu aynı zamanda, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi 2. Tur'da rakibi olan Chelsea forması giyen Frank Lampard'ı da geride bırakmayı başardı. İngiliz futbolcu, Emre'nin 117 dakikada bir gole ismini yazdırdığı süreçte kendisi adına bu rakamı yalnızca 174'e çekebildi.

EN GOLCÜSÜ O!

Fenerbahçe'nin deneyimli oyuncusu gol ve asist bazında liderliği Vidal ile paylaşsa da, yalnızca gol sayıları dikkate alındığında ve gol ortalaması çıkarıldığında ise zirveye tek başına oturdu.
11 maçta 5 gol kaydeden sarı lacivertli yıldız, maç başında 0.45'lik bir gol ortalaması yakaladı ve 0.44 ortalamaya sahip en yakın takipçisi Juventuslu Vidal'i geride bıraktı. Şilili ortasaha oyuncusunun ardından gelen isim ise 0.23'lük ortalama ile Chelsea forması giyen Frank Lampard olurken, 4. sıraya ise 0.16'lık rakam ile Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih forması giyen İspanyol oyuncu Thiago Alcantara oturdu.
<< Önceki Haber Dünyanın en iyisi Emre Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER