Futbolun kirli yüzünü gösteren şok ayrıntı!

Futbol sahalarında yaşan olaylara dair, polisin yaptığı son operasyonlar sonrası ilginç detaylara ulaşıldı.

Futbolun kirli yüzünü gösteren şok ayrıntı!

Üç büyük takımın taraftar gruplarına yönelik düzenlediği operasyonda birçok kişi gözaltına alındı. Beşiktaşlı taraftar gruplarının, bedava bilet uygulamasına son verdiği için yönetim ve başkan Fikret Orman’ı “Sahaya gireriz, ceza almanızı sağlarız.” şeklinde tehdit ettikleri belirlendi. Öte yandan kavganın büyüğünün Fenerbahçe'de olduğunu Organize polis tespit etti.

Taraftar gruplarına yönelik başlatılan operasyonun ayrıntıları gün yüzüne çıkmaya başladı. Polisin teknik ve fiziki takibinde Beşiktaş Başkanı Fikret Orman yönetiminin işbaşına geldikten sonra taraftar gruplarına bedava bilet uygulamasına son verdiği ortaya çıktı.

Bunun üzerine Beşiktaşlı taraftar gruplarının, yönetimi “Sahaya gireriz, ceza almanızı sağlarız” şeklinde tehdit ettikleri belirlendi. Polisin operasyonu bedava bilet sisteminin işleyişini de deşifre etti.

Taraftar gruplarının yönetimden aldıkları bedava biletlerin bir kısmını sokakta karaborsa olarak sattıkları, kalanları ise tribün desteği için üyelerine dağıttığı belirlendi. 16 ay içerisinde on binlerce bedava biletin dağıtım ve karaborsada satışı polis tarafından teknik ve fiziki takibe alındı.

-Derbiden sonra başladı-

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 12 Mayıs 2012 tarihindeki olaylı Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından taraftar grupları üzerine projeli çalışma başlattı.

Polis operasyon kapsamında Beşiktaş taraftar grupları Çarşı, Deplasman Kartalları, Karagümrük, Galatasaray taraftar grubu Ultraslan, Fenerbahçe taraftar grupları Genç Fenerbahçeliler, Yeni Genç Fenerbahçeliler, Eski Fenerbahçe, Sabahlayan Tayfa ve Kill For You üyelerini teknik ve fiziki takibe aldı.

84 kişiye 1 yıl men-

Taraftar gruplarının teknik ve fiziki takibinde polis bedava bilet sisteminin nasıl işlediğini belirledi. Taraftar grupları arasındaki çatışmanın nedenlerinden birisini oluşturan bedava bilet sisteminin yöneticiler tarafından organize edildiği tespit edildi.

Polisin teknik takibinin ardından hazırlanan rapora göre; Yönetimler grup liderlerine bedava bilet sağlıyordu. Binlerce bileti alan grup liderleri, kendi elemanlarına bu biletleri veriyordu.

Dağıtılan biletlerin bir kısmı karaborsa olarak piyasada satılırken, kalan kısım maçlara girebilmeleri için grup üyelerine dağıtılıyordu. Polis “bedava bilet” sistemini şema olarak projeli çalışmasında detayları ile anlattı.

Öte yandan Organize polisinin operasyonuyla gözaltına alınan 84 kişinin mahkeme kararı beklenmeden stadyumlara 1 yıllık giriş yasağı cezasının ise şimdiden uygulamaya konulduğu öğrenildi.

-4 kişi serbest kaldı-

İstanbul’daki taraftar operasyonunda gözaltına alınanlardan 4’ünün emniyetten serbest bırakıldığı öğrenildi. Geri kalan 80 kişinin işlemlerinin devam ettiği ve işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilecekleri öğrenildi.

-Kavganın büyüğü Kanarya’daymış-

Fenerbahçe Başkanı Yıldırım’ın kendisine destek veren taraftar gruplarına bedava bilet verdiği belirlendi. Karşı görüşlü taraftarların da bilet alanlarla kavgalı olduğu kaydedildi.

Bedava bilet sisteminde en büyük kavganın Fenerbahçe kulübünde çıktığı belirlendi. Özellikle şike sürecinden sonra Aziz Yıldırım’ın kendisini destekleyen gruplara bedava bilet yağdırdığı, Organize polisi tarafından tespit edildi. Yönetimin ayrımcılık yaptığını düşünen farklı taraftar gruplarının bilet alanlar ile sürekli kavgalı oldukları belirlendi.

-TV’YE BASKIN-

Galatasaray taraftar grubunun gözaltındaki 4 üyesinin ise bir televizyon baskını nedeniyle gözaltına alındığı ortaya çıktı. Gözaltındaki Ultraslan lideri Muzaffer Şirin’in “Televizyonu” diye talimat verdiği belirlendi. Fenerbahçe taraftar grupları arasındaki kavgalar polisin görüntülü takibine de sıkça takıldı.

Organize polisinin 16 aylık takibinde taraftar grupları arasındaki çatışmalar polis tarafından tespit edildi. Takipteki taraftar gruplarının kavgaları Organize polisinin ilçe ekiplerini uyarmasıyla önlendi. Polisin bu şekilde 4 kanlı kavgayı önlediği belirlendi.

-Vali: 93 kişiye işlem yapıldı-

İstanbul Valisi Mutlu, taraftar grupları operasyonuyla ilgili bilgi verdi. Mutlu “93 kişilik gözaltı işlemi yapılacak, 82’sine gözaltı yapıldı. Kalanlarla ilgilide çalışmayı emniyetimiz sürdürüyor” dedi.

Vali Mutlu, statlarda bundan sonra alınması gereken yeni güvenlik tedbirlerin tartışıldığını dile getirerek, bununla ilgili yeni bir genelgenin yürürlüğe girdiğini, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşananların fiziki yetersizlikle de bağlantılı olduğunu kaydetti.

<< Önceki Haber Futbolun kirli yüzünü gösteren şok ayrıntı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER