Hidayet Türkoğlu'na eski dost desteği

NBA'in efsane basketbolcularından Stojakovic'ten Hidayet Türkoğlu'na destek...

Hidayet Türkoğlu'na eski dost desteği

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nin (NBA) efsane oyuncularından Peja Stojakovic, bir dönem beraber aynı takımda forma giydiği A Milli Basketbol Takımı'nın kaptanı Hidayet Türkoğlu'na destek verdi.

Sırp basketbol adamı Stojakovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basketbolu bıraktıktan sonra Avrupa'ya döndüğünü hatırlatarak, "Hidayet'i yakından takip ediyorum. Bir yıldır Avrupa'dayım ve bu yüzden fazla görüşemedik. Hido'nun NBA'de inanılmaz bir kariyeri oldu. 14 yıldır NBA'de oynamak bir Avrupalı için kolay değil. Hidayet, gurur duyulacak çok büyük bir kariyere sahip" diye konuştu.

Stojakovic, 2000-2003 yılları arasında Sacremento Kings'te beraber forma giydiği Hidayet'in, Slovenya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda kötü performans göstermesine de değinerek, şöyle konuştu:

"Başarısızlıktan dolayı Hido'yu eleştirmemek gerekir. Onu eleştirirken dozunu ayarlamak lazım. Kendisi Türkiye için çok şey yaptı. Son 12 senedir hiçbir yazı atlamadan her sene özveriyle gelip milli takımda oynadı. 2001 Avrupa Şampiyonası'nda bize karşı ve 2010 Dünya Şampiyonası finalinde de 'Rüya takıma' karşı inanılmaz oynadı. Eleştirirken onun bu ülke için yaptıklarını düşünmek lazım."

Efsane basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun yerine Türkiye'nin bir oyuncu çıkaramamasını da eleştirdi.

AA
<< Önceki Haber Hidayet Türkoğlu'na eski dost desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER