Ölmeden sevdikleriyle helalleşmiş

Dün Elazığspor'un idmanında hayata gözlerini yuman Gökmen'in sevdikleriyle vedalaştığı öğrenildi. Gökmen Yıldıran'ın son saatlerinde yaptıkları ayrılık hazırlığı yapar gibi...

Ölmeden sevdikleriyle helalleşmiş

Dün akşam saatlerinde Elazığdan ajanslara düşen bir haber başta spor camiası olmak üzere herkesi üzmüştü. Çünkü ekmeğini futbol oynayarak kazanan Elazığsporlu Gökmen Yıldıran antreman esnasında kalbine yenik düşerek hayatını kaybetti.
Henüz 27 yaşında olan ve geride 1 yetim çocukla ve acılı bir eş bırakan Gökmen Elazığdada taraflı tarafsız herkesin sevdiği özel bir insandı. Ahlakıyla her kesimden insanın takdirini kazanan milli futbolcunun ölmeden önceki son saatleri ise sanki bir ayrılık yapacak gibi...
Antrenman öncesinde gündüz vakti Gökmen Yıldıran'ın Kulüpten aldığı ödenekle Elazığ'daki tüm borçları kapattığı ve herkesle Mardinspor'a transfer olacağı için vedalaştığı öğrenildi.
Kulüp yönetimiyle Mardinspor yönetim arasında transfer pürüzlerinin gidirilmesiyle Gökmen Elazığspor'la da yollarını ayırmak üzereydi. Ailesini Mardin'e göndereceğini ancak Elazığ'daki evindeki eşyaları yoksullara dağıtacağını açıklayan Gökmen'i kulüp malzemecilerine de harçlık verdiği ve helalleştiği öğrenildi.
Kalp krizi geçiren Gökmen'in babası da kalpten ölmüş Antremanda aşırı sıcaktan dolayı kalp krizi geçirirerek hayatını kaybeden Elazığsporlu oyuncu Gökmen'in Babasının da kalp krizi geçirerek öldüğü öğrenildi. Elazığspor'un genç oyuncusu Gökmen Yıldıran takımın dün 18.00'de yapılan antrenmanında fenalaşarak kalp krizi geçirdi ve yaşamını yitirdi. 37 dereceye varan bir sıcaklıkta yapılan antrenmanda masörün yanına gelerek su isteyen Yıldıran , suyu içtikten birkaç saniye sonra yere yığıldı. Elazığspor Yönetim Kurulu üyesi olan ve antrenmanı izlemeye gelen Dr. Burhan Taneli ile Dr. Cihan Pelo tarafından ilk müdahalesi yapılan Yıldıran, Elazığ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gökmen Yıldıran, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
Genc sporcunun İznikte bulunan ailesi acı haberi Yıldıran'ın takım arkadaşlarından aldı. Yıldıran, Bursa'nın İznik ilçesi Gökmen Yıldıranın dostları ve akrabaları acı haberi aldıktan sonra İznik İlçesi Arapzade Mahallesi Erenler Caddesi 2 nolu sokakta bulunan evine akın etti. 4 yıllık eşi Tuğba Yıldıran yaşadığı acıyı gözyaşları içerisinde anlattı. Eşinin 13 yıl önce Ankaragücü'da futbola başladığını söyleyen Tuğba Yıldıran, Gökmen'in çok iyi bir futbolcu olduğunu ifade etti.
"ANTREMANDAN ÖNCE TELEFONLA KONUŞTUK" Antremana girmeden önce telefonla görüştüklerini belirten Tuğba Yıldıran yaşadıklarını şöyle anlattı: "Eşim antremana çıkmadan önce beni aradı, çok iyi olduğunu biraz sonra antremana çıkacağını havanın aşırı sıcak olduğunu söyledi. Konuşmanın ardından bir kaç saat sonra takım arkadaşları arayarak Gökmen'in fenalaşarak hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Daha sonra kalp krizi geçirdiğini öğrendik. Çok üzgünüz acımız çok büyük. Mardinspora transfer olacaktı, çok büyük hedefleri vardı ama omadı." Anne Yıldıran, iki yaşındaki oğulları Enis'in ise, olup bitenden habersiz oyun oynadığını dile getirdi. "BABA ABDULLAH YILDIRAN DA KALP KRİZİNDEN ÖLMÜŞ" Tuğba Yıldıran, eşinin kendisine sıcak hava nedeniyle öldüğünün söylendiğini ifade ederek Gökmen Yıldıran'nın babasının da kalp krizi sonucu öldüğne dikkat çekti. Gökmen Yıldıran'ın amcasının oğlu Suat Yıldıran da, Gökmen'in babasının 99 depreminden üç gün sonra kalp krizi sonucu öldüğünü hatırlatarak: "Gökmen'in babasının haricinde, babasının amcaoğulları Kadir Yıldıran, Mehmet ALi Yıldıran, Cemil Yıldıran ve dedesi Cemal Yıldıran'ında kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ailede kalp krizi sonucu ölen birçok kişi var. Geçen Pazar günü Gökmen İznik'e gelmişti kendisiyle görüştüm çok iyiydi ve Mardinspora transfer olacağını söyledi. çok mutluydu, salı sabahı iznikten ayrıldı ve çarşamba günü de acı haberin aldık" dedi. Gökmen'in amcası Ahmet Yıldıran ise, kendisisnin de bir ay önce kalp ameliyatı olduğunu belirterek, kalp krizi sonucu ölen yeğeninin sıcaktın mı yoksa ailede var olan kalp hastalığından mı öldüğünü bilemedini dile getirdi. Öte yandan, oğlunun ölümünün ardından fenalık geçiren anne ise yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılıyor. Gökmen Yıldıran'ın ailesinin evinde toplanan akrabaları ve dostaları sürekli Kur'an okuyarak daular ediyor. İKİ YIL ÖNCE EŞİ İLE BİRLİKTE HACCA GİTMİŞ Arkadaşları tarafından çok sevilen, başarılı futbolculuğu ve efendi kişiliğiyle de taktir toplayan Gökmen Yıldıran'ın 2 yıl önce eşiyle hacca gittiği ve arkadaşları tarafından hacı olarak çağrıldığı öğrenildi. Gökmen Yıldıran'ın babası Abdullah Yıldıran'ın da 1999'da kalp krizinden vefat ettiği öğrenildi. Annesi Ayşe Yıldıran ve iki kız kardeşi bulunan Gökmen Yıldıran'ın çevresinde çok sevilen efendi kişiliğiyle tanındığı belirtildi. 2 yaşında Enes isimli bir erkek çocuğu bulunan Gökmen Yıldıran'ın ailesinin Bursa'nın Orhangazi ilçesinde oturduğu ve Elazığ'a taşınmayı düşündükleri öğrenildi. İki sezon önce İstanbulspor'dan Elazığspor'a transfer olan Gökmen Yıldıran, daha önce; İstanbulspor, Vanspor, Ankaragücü ve Adanaspor'da futbol oynadı. Gökmen Yıldıran, Elazığspor'da göstermiş olduğu başarısıyla, teknik ekibin güvendiği oyunculardan biriydi. Gökmen Yıldıran'ın cenazesine katılmak için Elazığspor kulüp başkanı Bahri Turhan ve Teknik Direktör Şerafettin Tutaş'ın yanısıra bir çok yönetici, 3 hoca ve 6 futbolcu cenazeyle beraber Bursa'ya geliyor. Cihan-Haber 7
<< Önceki Haber Ölmeden sevdikleriyle helalleşmiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER