Türk Futbolu değerli bir ismi daha kaybetti

PTT 1. Lig takımlarından TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörü Arif Peçenek, geçirdiği kalp krizi sonucu 54 yaşında vefat etti.

Türk Futbolu değerli bir ismi daha kaybetti

Boluspor ve 2-2 biten karşılaşmadan sonra Ankara'ya gelen ve bugün takımının başında idmana çıkacak olan Peçenek, dün gece evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Soğuk algınlığı bulunan ve Ankara Numune Hastahanesi'nde kalp krizi geçiren Arif Peçenek, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

TKİ Tavşanlı Linyitspor Genel Menajeri Abdullah Duran vefatın ardından yaptığı açıklamada, geçen hafta sonunda Boluspor ile deplasmanda yaptıkları karşılaşmanın ardından takıma iki gün izin verildiğini belirtti. Peçenek'in, iznini Ankara'da ailesinin yanında geçirirken rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını belirten Duran, “Kalp krizi geçirdiği belirlenen ve yoğun bakıma alınan hocamız, maalesef tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Türk futbolunun, camiamızın ve ailesinin başı sağolsun” dedi.

Kızılcahamam'da 1959'da doğan Arif Peçenek, Güneşspor, Ankaragücü, İstanbulspor ve Adanaspor'da formalarını giydikten sonra transfer olduğu Ankaragücü'nün kalesini 12 sezon korudu. Futbolu bıraktıktan sonra uzun süre sarı-lacivertli Başkent ekibinin altyapı antrenörlüğünü yapan Peçenek, Türk Telekom, Körfez Belediyespor, Vanspor ve Adanaspor'da yardımcı antrenörlük yaptıktan sonra bu sezonun 6'ncı haftasında TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörlüğüne getirilmişti. 

'İNEK KARŞILIĞI TRANSFER'İN KAHRAMANI

Peçenek futbolculuğu döneminde 'inek karşılığı' transferiyle tanınmıştı. 1979 yılında dünya ve Türk medyasında büyük yankı uyandıran bu transferi 19 yaşındayken Güneşspor'dan Ankaragücü'ne transferi sırasında yaşandı. Bir röportajında bu olayı anlatan Peçenek eski başkanı Avni Bulduk'un kendisini çağırarak, Altay ile Şekerspor'dan gelen teklifleri ilettiğini belirtmiş ve şunları söylemişti; ''Bir gazetenin muhabiri, eski başkanım Avni Bulduk'a, Böyle yetenekli bir kaleciyi bedava vermezsin. Ne kadar para aldın?' diye sormuş. Avni Ağabey de Bir inek aldım, Arif'i verdim' demiş. Ertesi gün gazetelerde manşet oldu. Rakip taraftarlar maçlarda inek sesi çıkarıp moralimi bozmaya çalışıyordu. Bu espriler beni kamçıladı. Bunlar bana normalden fazla çalışmam gerektiği felsefesini kazandırdı."
<< Önceki Haber Türk Futbolu değerli bir ismi daha kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER