Hayati tehlikesi olmasına rağmen tahliye etmediler

Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tecrit koşullarından rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Av. Murat Keçeci'nin tahliye talebi reddedildi.

Hayati tehlikesi olmasına rağmen tahliye etmediler

Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Huriye Altay Erol, tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevindeki tecrit koşullarından rahatsızlanıp hastaneye kaldırılan Av. Murat Keçeci'nin hayati tehlikesi bulunduğunu belirtti.

8 Aralık 2015 günü gözaltına alınıp 11 Aralık 2015 günü tutuklanan Av. Murat Keçeci, tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde rahatsızlanarak dün hastaneye kaldırılmıştı. Av. Keçeci'nin son durumu hakkında Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Huriye Altay Erol bilgi verdi. 
Meslektaşlarının tutuksuz yargılanması için talepte bulunduklarını belirten Av. Erol, durumu Türkiye Barolar Birliği'ne sözlü ve yazılı olarak ilettiklerini belirtti.

"BÖBREĞİNİN BİRİ ÇALIŞMIYOR, AKCİĞER ENFEKSİYONU VAR"

Av. Keçeci'nin sağlık durumu ile ilgili gelişmeleri yerinde takip ettiklerini belirten Baro Başkanı, "Çok yakın bir ölüm riski yok ama çok vahim derecede bir böbrek kaybı var. Zaten birisi hiç çalışmıyor, akciğer enfenksiyonu var yani İleri derecede sıkıntılı, her bakımdan sıkıntılı" dedi.

CEZAEVİNDE ÇOK SOĞUK BİR YERDE TUTULMUŞ

Meslektaşlarının bir aya yakın bir zamandır içerde olduğunu belirten Av. Erol, "Ailesi tarafından bırakılan hiçbir şey kendisine ulaştırılmamış. Bulunduğu yerde şartlar had safhada kötü; yeterince ısınmıyor hatta hiç ısınmıyor, çok soğuk bir yerde tutuluyor, havasız, ne kadar ışık aldığını Allah bilir. Yani ne kadar olumsuz şey olursa o kadar olumsuz şartlarda tutuluyordu içerde" dedi.

"SUÇSUZ OLDUĞUNA İNANIYORDU, ODASINA TELEVİZYON BİLE ALMAMIŞTI"

"Murat, inançlıydı, odasına televizyon bile istemedi. ‘Biliyorum ben burda çok kalmayacağım, çıkacağım’ diyen bir arkadaşımızdı" diyen Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Erol,  "‘Hiçbir şeye ihtiyacım yok, siz iyi dileklerinizi, dualarınızı esirgemeyin’ demişti bize her zaman" dedi.

"MESLEKTAŞIMIZ FİİLEN TECRİT ALTINDA TUTULMUŞ"

Meslektaşlarının fiili bir tecrite maruz bırakıldığını belirten Av. Erol, "Hastalığının bu kadar ilerlemesine göz yumuldu, kriz halinde hastaneye götürülmüş. Kayden tecritte değil ama fiilen tecrit altında tutulmuş meslektaşımız. Tek başına hücrede değil ancak 3 kişilik bir hücrede soğuk ve son derece olumsuz koşullarda tutuluyordu. Yani fiilen tecrit cezası çektiriliyordu. Ama kayden yok öyle bir şey" ifadelerini kullandı.

"NEDEN KORKUYORLAR BİLMİYORUM"

Av. Murat Keçeci’nin tutuklandığı olayla ilgili davada çoğu şüphelinin tutuksuz yargılandığını belirten Av. Erol, "Ama Murat tutuklu. Yurtdışı çıkış yasağı var. Neden korkuyorlar bilmiyorum. Maalesef durum budur. Sabahtan beridir bekliyoruz. Talebimizi yaptık savcılığa. Savcı, Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti, Ağır Ceza kontrolünden geçti. Bekliyoruz. Tahliye kararının çıkmasını bekliyoruz" dedi.

"ADETA BİR HAYATA DÖNDÜRME OPERASYONU"

Av. Huriye Altay Erol, sözlerini şu çarpıcı ifadelerle tamamladı; "İnşallah yaşayacak. Hayata döndürme operasyonu gibi adeta. Çok abartılı bir cümle gibi gelebilir size ama gerçekten öyle. Tutuksuz yargılanırsa sağlıklı koşullarda kalacak en azından. Şu an ameliyat olabilmesi için vücut doku yapısının makul seviyeye inmesi bekleniyor, düşünün durum o kadar had safhada." (Baroturk)

TAHLİYE TALEBİNİ REDDETTİLER

Av. Ahmet Arslan, Twitter'da "Meslektaşımız Av. Murat KEÇECİ beyle ilgili tahliye talebini Çorlu Sulh Ceza Hakimliği ret ederek Tekirdağ'a gönderdi." dedi.
(aktifhaber)

<< Önceki Haber Hayati tehlikesi olmasına rağmen tahliye etmediler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER