Tam 20 milyon icra dosyası var!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 18 2019
Paylaş
X Post
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, son 16 yılda icra dosyası sayısının 8 milyondan 20 milyona çıktığını açıkladı.
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, dün Ankara Adliyesi İcra Mahkemeleri önünde bir basın toplantısı düzenleyerek, ekonomik sorunların nedeniyle icralık olanların hızla arttığını açıkladı.
Son 16 yılın icra dosyası verilerini açıklayan Tekin, "AKP iktidara geldiğinde, 2002'de icra dosyası sayısı sadece 8 milyondu. 2016'da 13 milyon 500 bine çıktı. Bugün ise neredeyse 20 milyona ulaştı" dedi.
20 milyon icra dosyası olan bir ülkede ekonominin sürdürülemez olduğunu belirten Tekin, icra borcu sebebiyle başta İstanbul olmak üzere 7 büyükşehirde her gün intihar eden onlarca yurttaşın olduğuna dikkat çekti. Tekin, şunları kaydetti:
"İstisnasız her gün 7 bin tane icra dosyası açılıyor, her gün 7 bin ocak sönüyor."
Açıklamayı adliyenin önünde yapmasının nedenlerine de değinen Tekin, şöyle konuştu:
"Arkamızda saray ve ekonomi kurmayları, solda AKP Genel Merkezi, sağda CHP Genel Merkezi, biraz ileride TOBB, Ankara Ticaret Odası ve Sanayi Odası'nı görebiliyorsunuz. Bütün bu merkezin ortasında ise bir icra dairesi var. Burası hem başkentin hem 86 milyon yurttaşımızın kalbi. Ama bu icra dairesinin içindeki manzara içler acısı."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Tenkil Müzesi'nin yeni sergisi ziyaretçi akınına uğradı2.Basına yansırsa 'yakarım' dedi! Yansıdı!3.Rusya'dan Ukrayna'nn enerji alt yapısına dev saldırı!4.AKP belediyelere yönelik yeni kayyım modeline geçiyor5.AKP'den seçim tarihi gelince kulisler hareketlendi: Sürpriz "Üçlü İttifak" Ankara'yı heyecanlandırdı!
6.Türkiye de etkilenecek! Trump'tan İran'a yeni hamle: Ticaret yapanları hedef aldı7.Danıştay üyeleri yeni denetim kıskacı! Ahlaki davranışları kontrol edilecek8.Ali Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı: Tanımadığım bir kadının sözleri yüzünden...9.New york Belediye Başkanı Mamdani'den 'Peygamberimiz ve Hicret ruhu' mesajı10.Kıskaca mı alınıyor? Ekrem İmamoğlu'nun korumasına sürpriz gözaltı! Dilek İmamoğlu'nu koruyordu!
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

ORHAN KESKİN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Tenkil Müzesi'nin yeni sergisi ziyaretçi akınına u...

Basına yansırsa 'yakarım' dedi! Yansıdı!

Rusya'dan Ukrayna'nn enerji alt yapısına dev saldı...

AKP belediyelere yönelik yeni kayyım modeline geçi...

AKP'den seçim tarihi gelince kulisler hareketlendi...





