Tariş'ten 100. yılında 'Asırlık Mücadele' sergisi


100. kuruluş yıldönümünü kutlayan Tariş Edremit Kooperatifi'nde, "Asırlık Mücadele" adlı bir fotoğraf sergisi açıldı. Zeytin ve zeytinyağı ile kooperatifin kurum tarihinin anlatıldığı serginin açılışını, Kaymakam Ali Sırmalı ve Belediye Başkanı Kamil Saka birlikte yaptı.

Edremit 78 No'lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi'ndeki serginin açılışında Tariş Zeytin ve Zeyinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin ile Edremit Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Melda Eroğul, fotoğraflar eşliğinde zeytin ve zeytinyağının tarihî yolculuğunu anlattı. Kaymakam Sırmalı ise yaptığı konuşmada, emeği geçenlere teşekkür ederek, "Ülkemizde kooperatiflerimiz, üretimde önemli bir yer tutuyor. Tariş de bunların en önemlilerinden birisidir. Emeği geçenleri kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum." dedi. Başkan Saka da, "Bu fotoğraflarla beraber geçmişten günümüze güzel bir yolculuk yaptık. Bu yörenin bir çocuğu olarak, zeytin tarihini böyle detaylı bir şekilde görmek beni çok duygulandırdı. Şuna inanıyorum ki bizler, bölgemizin zenginliği olan zeytin ve zeytinyağımıza sahip çıkarak korumalı ve tanıtmalıyız. 100. yılına girmiş olan Tariş'in çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.

Sergini açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, Edremit 78 No'lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Yalazı ve yönetim kurulu üyeleri, Burhaniye eski Belediye Başkanı ve 76 No'lu Zeytin ve Zeytinyağı Satış Kooperatifi Başkanı Fikret Akova'nın yanısıra birçok davetli de katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Tariş'ten 100. yılında 'Asırlık Mücadele' sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER