TBMM'de 'İsrail ile ticaret' gerilimi: 'Bir gecede İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçtiniz ama...'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 15 2024
Paylaş
X Post
TBMM Genel Kurulu'nda CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ile AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin arasında 'İsrail ile ticaret' gerilimi yaşandı. DEM Partili ve CHP'li vekiller, Azerbaycan petrolünün Bakü Tiflis Ceyhan boru hattı üzerinden İsrail’e aktarıldığını öne sürdü. Özem Zengin ise anlaşmanın kendilerinden önce imzalanan uluslararası bir anlaşma olduğunu söyledi. CHP'li Emir ise Emir ise "Bir gecede İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçtiniz ama 65 sent için bu anlaşmadan vazgeçmediniz" dedi.
Gerçek Gündem'den Ünsal Ergel'in haberine göre TBMM Genel Kurulu'nda 'Noterlik Kanunu' görüşmeleri sırasında CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ile AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin arasında tansiyon yükseldi.
'BİR GECEDE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NDEN VAZGEÇTİNİZ'
Murat Emir ise "Bir gecede İstanbul Sözleşmesi uluslararası bir sözleşme olmasına rağmen, vazgeçtiniz ama 65 sent için bu anlaşmadan vazgeçmediniz" dedi.
Karşılıklı konuşmalar ve gerilimin artması üzerine TBMM Başkanvekili Gülizar Karaca, Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel’e teşekkür konuşması yapması için söz verdi. Karaca, adından oylamaya geçip Genel Kurul'u kapattı.
DEM Parti ve CHP’li milletvekilleri, Azerbaycan petrolünün Bakü Tiflis Ceyhan boru hattı üzerinden İsrail’e aktarıldığını iddia etti. AKP'li Zengin ise bu anlaşmanın kendilerinden önce imzalanan uluslararası bir anlaşma olduğunu belirtti.
Murat Emir ise "Bir gecede İstanbul Sözleşmesi uluslararası bir sözleşme olmasına rağmen, vazgeçtiniz ama 65 sent için bu anlaşmadan vazgeçmediniz" dedi.
Karşılıklı konuşmalar ve gerilimin artması üzerine TBMM Başkanvekili Gülizar Karaca, Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel’e teşekkür konuşması yapması için söz verdi. Karaca, adından oylamaya geçip Genel Kurul'u kapattı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dilek İmamoğlu’nun babası Fehmi Kaya: “Böyle siyaset olmaz; oy uğruna üç evladım içerde”2.AKP’ye geçeceği iddia ediliyordu; Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan CHP’den istifa etti3.Alperen Şengün, üst üste ikinci kez NBA All-Star’a seçildi4.Rusya’nın yeni nesil silahları ve askeri harcamalara giden dev bütçe5.57 şehirden daha kalabalık: Türkiye’nin nüfus şampiyonu belli oldu
6.7 soruşturma kıskacındaki Mesut Özarslan’a Meral Akşener formülü: Neden muhatap oluyorsun, iktidara geç7.İktidar medyasında ‘Bilal Erdoğan’ yoğunluğu: 40 günde yüzde 400 artış8.CHP’de istifa sonrası hukuk savaşı: Mesut Özarslan, Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulundu9.Deprem bölgesinde "Adrese Teslim" kadro skandalı: Kendi kendine ilan açtı10.Türkiye’nin nüfusu belli oldu

ARİF ASALIOĞLU

ABDULLAH AYMAZ

KADİR GÜRCAN

HARUN TOKAK
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Dilek İmamoğlu’nun babası Fehmi Kaya: “Böyle siyas...

AKP’ye geçeceği iddia ediliyordu; Keçiören Belediy...

Alperen Şengün, üst üste ikinci kez NBA All-Star’a...

Rusya’nın yeni nesil silahları ve askeri harcamala...

57 şehirden daha kalabalık: Türkiye’nin nüfus şamp...







