ABD’li bilim insanları bunu da yaptı!

Harvard Üniversitesi araştırmacıları, robot-bilim alanında önemli bir başarıya imza attı.

ABD’li bilim insanları bunu da yaptı!

ABD’li bilim insanları dünyanın en küçük robotunu yaptı. Böcek boyutundaki kanatlı ‘RoboBee’, dünyanın kanatlara sahip en ufak hava aracı olarak kayıtlara geçti.
Harvard Üniversitesi araştırmacıları, robot-bilim alanında önemli bir başarıya imza attı. Kanat genişliği sadece 3 cm olan, 80 miligram ağırlığındaki RoboBee, dünyanın en küçük ve uçabilen robotu unvanını kazandı.

Science dergisinde yayımlanan araştırmada yer alan Pakpong Chirarattananon, “Bilinen en küçük kanatlı robotu yapmayı başardık” ifadesini kullandı. Bilim insanları, RoboBee’yi inşa edebilmek için milimetrenin altına inen çözünürlük seviyesinde çok zor bir çalışma gerçekleştirdi. Balata ve civataların anlamsız kaldığı kadar küçük bir boyutta olan RoboBee, çok farklı bir yöntemle bir araya getirildi. 

RoboBee, birbirlerine yapıştırıcı ile tutturulabilen farklı materyallerin kullanıldığı düz levhalarla bir araya getirildi. Levhaların katlanabilir olması, RoboBee’nin bir araya getirilmesini kolaylaştırdığı gibi hareket kabiliyetini artırdı.


<< Önceki Haber ABD’li bilim insanları bunu da yaptı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER