TOKİ'de kalan askerlerle ilgili şok talimat!

Silvan’da lojman olarak kullanılan TOKİ bloklarında kalan asker ailelerine, ‘lojmanları boşaltın, hâkim ve savcılar taşınacak’ denildi.

TOKİ'de kalan askerlerle ilgili şok talimat!

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak, astsubay Tolga Topçuoğlu ile Uzman Çavuş Sinan Uçan (31) Silvan Taktik Jandarma Komutanlığı’ndaki görevlerine giderken teröristler tarafından şehit edildi. 3 askerin evinden çıkarken saldırıya uğramasıyla ilçede ikamet eden asker ve polisin can güvenliği gündeme geldi. İlçe Emniyet Müdürlüğü polislerin kaldığı lojmanlarda  yoğun güvenlik önlemi alırken farklı yerlerde yaşayan personel zırhlı araçlarla taşınıyor.  

Alınan bilgiye göre, askeri personel için farklı bir uygulama hayata geçiriliyor. İlçedeki TOKİ konutlarında askeri lojman olarak kullanılan 2 blokta kalan askerlere ‘burayı boşaltın’ talimatı verildi. Buna gerekçe de, ‘lojmanın güvenliği daha rahat sağlanacağından hâkim ve savcıların buraları kullanacak olması’ gösterildi. Lojmanlara adliye personeli taşınacak.
Bu duruma tepki gösteren askerler, “Ailelerimiz ne olacak? Farklı yerlerde ikamet eden 3 arkadaşımız şehit edildi. Biz de onlar gibi şehrin farklı noktalarında ev mi tutalım?” itirazında bulundu. Bunun üzerine askerlere, “Ailenizi memleketinize gönderin” önerisinde bulunulduğu ileri sürülüyor. Ancak asker aileleri, eşlerini bırakmak istemiyor. Bölgenin bazı yerlerinde alayların içine konteynirler kurulduğunu belirten asker aileleri, benzer bir uygulamanın Silvan’da da uygulanmasını talep ediyor. 

GENELKURMAY’A MEKTUP
Asker aileleri, durumu anlatan bir mektup hazırlayarak Genelkurmay Başkanlığı dahil devletin bütün kurumlarına gönderdi. Asker eşleri olarak can güvenliğinden endişe ettiklerini belirten aileler, tepkilerini şu sözlerle dile getirdi: “Eşlerimizi zırhlı araçlarla evlerinden alıp işyerine götürmek gibi çözümler bulmak yerine lojmanı bile elimizden alıyorlar. Lojmanda bile güvenlik sorunu yaşarken, dışarıda ne yapacağız?”

Meydan Gazetesi
<< Önceki Haber TOKİ'de kalan askerlerle ilgili şok talimat! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER