Muhteşem Olimpiyat şöleninden akıllara takılan detay!

11. Türkçe Olimpiyatları sona erdi. Peki bu muhteşem organizasyon nasıl ortaya çıktı? Görsel Sanat Yönetmeni Cemil Özen kapanış törenine nasıl hazırlandıklarını anlattı.

Türkçe Olimpiyatları 2013 şöleni nasıl hazırlandı?

  • Olimpiyat hazırlık sürecini, görsel sanat yönetmeni anlattı.
  • "Provalarda yaşadığımız sıkıntılar, Allah'ın izniyle günü geldiğinde çözüldü."
  • "Çalışmalarda, yurt dışındaki  öğretmenlerin emekleri büyük."

11. Türkçe Olimpiyatları muhteşem bir kapanış töreniyle sona erdi. 

Olimpiyatların Görsel Sanat Yönetmeni Cemil Özen kapanış töreni hazırlık sürecini Samanyolu Haber mikrofonlarına anlattı.

Yönetmen Cemil Özen:  "8 ay boyunca yaklaşık 36 ayrı ekip ile toplam 27-28 ülkede arkadaşlarımız birer ikişer haftalık periyotlarla gece gündüz demeden çok farklı coğrafi konumlardaki ülkelerde öğrencilerimizle buluştular. Orada çalışmaları gerçekleştirdiler. Ardından olimpiyat katılımcısı öğrencilerimiz Mayıs ayı sonu itibariyle, 18 Mayıs itibariyle Türkiye'ye geldiler. 30 Mayıs'a kadar biz bir nevi ülkelerde oluşturulmuş olan parçacıkları burada bir araya getirip birleştirdik."

Yapılan çalışmalarda yurt dışındaki öğretmenlerin emekleri büyük.

Cemil Özen: "Yurt dışındaki okullarımızın öğretmenlerimizin öğrencileriyle olan münasebetleri ve ilişkileri sonucunda yoğun çabalarıyla ortaya koymuş oldukları güzel eserleri biz tabir yerindeyse biraz derleyip toparlayıp izleyenlerin beğenisine sunuyoruz."

Provalarda yaşanan sıkıntıların hiçbiri programlarda yaşanmadı.

Özen: "Çok şükür bugüne kadar provalarda yaşadığımız bütün sıkıntılar Allah'ın da izniyle diyelim günü geldiğinde böyle çok güzel bir şekilde çözüldü. Hiçbir problem sıkıntı yaşamadan bugüne kadar devam ettik."

Öğrenciler profesyonel dansçılara şapka çıkarttı.

Yönetmen Özen: "Öğrencilerimiz son derece başarılılar. Emsal teşkil edecek başka bir projede yer alan profesyonel dansçılar insanlar onlara taş çıkartacak şekilde başarılı performanslar sergilediler."

<< Önceki Haber Muhteşem Olimpiyat şöleninden akıllara takılan detay! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER