Türkiye bunu da gördü: Talimat var, ödenek yok, okulda kuyruk

Okuma Süresi 1 dkYayınlanma Salı, Nisan 21 2026
Paylaş
X Post
Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki saldırıların ardından okullarda güvenlik önlemleri artırıldı; ancak ödeneksiz uygulamalar, girişlerde uzun kuyruklara ve tartışmalara yol açtı.
Türkiye bunu da gördü: Talimat var, ödenek yok, okulda kuyruk

Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki okul saldırıları sonrası Milli Eğitim Bakanlığı, ‘pazartesi alarmı’ vermişti. Gönderilen güvenlik talimatında çeşitli önlemlerin alınması belirtilse de ödenek ayrılmadı.

ÇANTALAR DA İNCELENDİ

Öğrenci sayısının fazla olduğu dar sokaklara hapsolmuş okullarda öğrencilerin içeriye alınması çok süre aldı. İzmir Bornova’daki bir okulun kapısında öğrencilerin çantaları arandı ve kuyruklar oluştu.

ET KUYRUĞUNA ALIŞTIK

Türkiye’de ucuz et ve gıda kuyruğuna giren vatandaşların oluşturduğu kuyruklara alıştık. Fakat okuduğu okula girmeye çalışan öğrencilerin kapıda kuyruk olmasına bu iktidar döneminde şahit olduk.