Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'ndan teröre tepki

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'ndan teröre tepki

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu son günlerde artan terör olaylarını protesto edip, terörü lanetledi.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, başta Iğdır ve Dağlıca olmak üzere artan terör olaylarını Kızılay Yüksel caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde protesto etti.

Konfederasyon Başkanı Yusuf Çelebi, "Demokrasiden bahseder halka gideriz, halkın oylarıyla seçilir ancak ne yazık ki terörü lanetlemeyen siyasetçileri görürüz. Türkiye halkları diyoruz, yine Türkiye halkları adına yine kurşunu Türkiye halklarına sıkıyoruz. Bu vesileyle terörü lanetliyor ve kınıyoruz." dedi. Çelebi, kendi ekonomisini üretmiş olduğu silahlarla kalkınan ülkelerin de barıştan bahsetmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

YAPMAMIZ GEREKEN TERÖRÜ KARTI TEK VÜCUT OLMAK

Grup adına basın açıklamasını ise Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Murat Arslan okudu. Arslan, atılan her bomba ve kurşunun ardından ülkede engelli sayısının arttığının unutulmaması gerektiğini vurguladı. Son zamanlarda artan saldırıları şiddetle kınadıklarını ifade eden Arslan, şunları kaydetti: "Terör, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise insanlığımıza, kardeşliğimize, ortak geleceğimize ve birlikte yaşama irademize kurşun sıkmaktadır. Ülkemize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırılar, ister PKK, ister IŞİD, isterse DHKP-C'den gelsin; terörü, teröre destek verenleri terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz."

Yapmamız gerekenin teröre karşı tek vücut olmak ve terör örgütünün oyununa gelmeden demokratikleşme çabalarını sürdürmek olduğunu belirten Arslan, etnik fitneye karşı kardeşlik hukukunu zirveye taşımanın gerekliliğine vurgu yaptı. Arslan, mezhep fitnesine karşı da inanç birlikteliğinin kuvvetlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Açıklamaya bazı konfederasyon üyeleri tekerlerli sandalye ile bazıları ise koltuk değnekleriyle katıldı. Bir üye, işitme engelliler için işaret diliyle açıklamayı tekrarladı. Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'ndan teröre tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER