Türkiye'deki Konut yatırımcıları da Yurt dışına kaçıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 13 2024
Paylaş
X Post
AKP Yabancılara Türkiye'de konut satabilmek için sürekli teşvikler açıklarken Türkiye'deki Konut yatırımcılar Dubai, Makedonya, Kosova, Londra, Almanya, ABD’den daireler almaya başladı. 120 bin Türk vatandaşı yurt dışında ev satın aldı.
Bir süredir durağan seyreden gayrimenkul sektöründe seçimlerin ardından bir hareket beklentisi var. Ancak yurt içindeki gayrimenkul yatırımcısı yurt dışına yöneldi.
Neva Prestij Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk, Akdeniz Bölgesi’nde yabancıya satışların yavaşladığını, İstanbul’da ise deprem söylentilerinin satışları durdurduğunu söyledi. Birçok inşaat şirketinin yurt dışında projelere yöneldiğini ifade eden Öztürk, “Konut yatırımcıları iç piyasadaki olumsuzluklar nedeniyle Dubai, Makedonya, Kosova, Londra, Almanya, ABD’den daireler almaya başladı. 120 bin Türk vatandaşı yurt dışında 32 milyar dolar değerinde ev satın aldı” dedi.
Neva Prestij Yapı, Ankara kökenli ülkenin büyük inşaat ve taahhüt şirketlerinden biri. Bu zamana kadar 15 binden fazla konut üreten şirketin yönetim kurulu başkanı Mehmet Öztürk, yurt içi gayrimenkul yatırımcısını yurt dışına kaçırdıklarını ve seçimden sonra geri dönüş bekliyor.
Sektörün Rusya-Ukrayna, İsrail-Filistin savaşlarının etkisi nedeniyle inişli çıkışlı seyreden, yeni yılla birlikte ise durağan dönemini terk ederek hareketlenmeye başladığını belirten Neva Prestij Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öztürk, “Seçimden sonrası için piyasayı nasıl bir grafik bekliyor merak konusu. Fakat bunun düşüş grafiği olmayacağını piyasanın aktif oyuncularının tavrından anlayabiliyoruz” dedi.
Kur korumalı mevduattan çıkan gayrimenkule dönüyor
İnşaat malzemesi fiyatları şu an için normal seyrediyor. Ancak mart ayından sonra fiyatlarda artış bekleyen Öztürk, konut piyasasına ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “Kuzey Kıbrıs'ta iş yapan müteahhitlerimiz İsrail'de satışların arttığını söylüyor. Ancak bu durumun iç piyasaya herhangi bir etkisi yok. Yabancılara konut satışı ile ilgili şu an bir durgunluk söz konusu. Antalya - Mersin bölgesinde Rus ve Ukray
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Türkiye Psikiyatri Derneği'nden 'gizli tehditlerin varlığı' uyarısı geldi!2.Trump'tan piyasalara can suyu olacak açıklama: ”Savaş bitmeye çok yakın”3.İran'dan 'Kızıldeniz'i de kapatırız' tehditi geldi!4.Şok tespit: Emekliye bin lira ikramiye veremeyenlerin 3 ayda ödediği faizle herkese 10 bin lira verilebilirdi!5.Kahramanmaraş'ta bilanço ağırlaşıyor! 8'i çocuk 9 can kaybı, 6'sı ağır 13 yaralı!
6.Avrupa Turnesi sürüyor: “Ümit Nağmeleri Mefkûre Yolcuları” Köln’de sahne aldı7.Eğer bir dağın tepesine indirilseydi...8.Saldırganın okulu basmadan önceki son mesajları ortaya çıktı9.Avrupa hava sahası kapanabilir10.Eski Tunceli Valisi Sonel’in, Gülistan Doku soruşturması şüphelisi Ferhat Güven için yazdığı resmi yazı ortaya çıktı

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Türkiye Psikiyatri Derneği'nden 'gizli tehditlerin...

Trump'tan piyasalara can suyu olacak açıklama: ”Sa...

İran'dan 'Kızıldeniz'i de kapatırız' tehditi geldi...

Şok tespit: Emekliye bin lira ikramiye veremeyenle...

Kahramanmaraş'ta bilanço ağırlaşıyor! 8'i çocuk 9...







