Uçağı pisten döndüren asılsız ihbarcı yakalandı


Türk Hava Yolları (THY) İstanbul-Los Angeles seferini gerçekleştirecek uçakta uyuşturucu madde taşındığı yönünde yapılan ihbar asılsız çıktı. Polisin yaptığı çalışmada asılsız ihbarı yapan kişi tespit edilerek hakkında işlem başlatıldı.

Alınan bilgilere göre, THY'nin İstanbul-Los Angeles seferini yapacak olan Boeing 777 tipi uçağı yolcu alımını tamamladıktan sonra kalkış için bulunduğu park yerinden pist başına hareket etti. Bu sırada polise bir yolcuyla ilgili uyuşturucu madde taşıdığı yönünde bir ihbar yapıldı. İhbar sonrası polis THY ile irtibata geçti. Şirketten de THY uçağının pilotuna bilgi verildi. Bunun üzerine pilot geri dönerek bir park yerinde beklemeye başladı.

Bu arada polis de ihbarla ilgili yaptığı çalışmalar sonucu ihbarcının telefon numarasını anında tespit etti. İhbarcıya ulaşan polis, ihbarın asılsız olduğunu ortaya çıkardı. Bunun üzerine park yerinde bekleyen THY uçağı da kapısı dahi açılmadan bir saat gecikmeli olarak İstanbul'dan Los Angeles'e hareket etti. Asılsız ihbarı yapan kişi hakkında işlem yapıldığı öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Uçağı pisten döndüren asılsız ihbarcı yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER