Umman Denizinde ABD-İran gerilimi:Müzakereler öncesi İHA vuruldu!

ADB ile İran arasındaki gerilim, yeni bir boyut kazandı. Trump'ın tehditleri devam ederken, İran da meydan okumaya devam ediyor.
ABD ile İran'ın, Cuma günü müzakere için masaya oturması beklenirken, ABD'nin, İran'a ait bir İnsansız Hava Aracı'nı (İHA) vurarak düşürdüğü bildirildi.
Avrupa borsalarında ABD-İran depremiAvrupa borsalarında ABD-İran depremi
İRAN'IN İHA'SI, F-35C İLE DÜŞÜRÜLDÜ
CBS News'in, ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Umman Denizi'nde bulunan USS Abraham Lincoln uçak gemisine agresif bir şekilde ve belirsiz bir niyetle yaklaşan bir İran yapımı Shahed İHA'sı, ABD'ye ait bir F-35C savaş uçağı tarafından düşürüldü.
F-35C'nin, bölgede demirleyen USS Abraham Lincoln uçak gemisinden havalandığı kaydedildi.
İRAN HÜCUM BOTLARI, ABD'YE AİT TANKERİ DURDURMAK İSTEDİ
Wall Street Journal'ın haberine göre, 6 İran hücum botu, Hürmüz Boğazı'nda bir ABD petrol tankerine yaklaşarak gemiye durma emri verdi. Bunun üzerine ise tanker hızını artırarak bir ABD savaş gemisi eşliğinde yoluna devam etti.
İddiaya göre 50 kalibrelik silahlarla donatılmış 6 İran hücum botu, ABD'ye ait tankere yaklaştı ve motorları durdurup gemiye çıkılmasına hazırlanılması emri verildi. Tanker hızını artırdı ve daha sonra bir ABD savaş gemisi eşliğinde yoluna devam etti.
ABD, İRAN'IN İHA'SINI VURDU
ABD ordusunun Umman Denizi'nde ABD uçak gemisine yaklaşan İran'a ait bir insansız hava aracının düşürüldüğü bildirildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

Nereye gitti? TCMB rezervlerde bir haftada 22 mily...

Hürmüz krizinde fırsatı değerlendiren şirket milya...

ABD uçaklarına bir ülke daha hava sahasını kapattı

Türkiye'deki ekonomik kriz bedellileri de vurdu: 1...

Vicdan sınıfta kaldı! Gergerlioğlu açıklamasa kims...







