Vali Küçük: Belediye başkanına yapılan terör saldırısı


Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye yapılan silahlı saldırının terör örgütü PKK tarafından gerçekleştiği ihtimali üzerinde durulduğunu söyledi. Saldırıya uğrayan Başkan Çiftçi, "Allah'ın verdiği canı ancak Allah alır." dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Siverek'teki temaslarının ardından Şanlıurfa merkeze dönüş yolunda çapraz ateşe tutuldu. Çiftçi, saldırı sonrası farklı araçlarla şehir merkezine geldi. Belediye önünde toplanan partililer teröre tepki gösterdi. Kalabalık sık sık Çiftçi, lehine slogan attı. Başkan Çiftçi, belediye binasına Vali İzettin Küçük ile birlikte geldi. Yaklaşık yarım saat sonra ise eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik geldi. Üçlünün yaklaşık yarım saatlik görüşmesinin ardından başkan Çiftçi, belediye önünde bekleyen kalabalığa hitap etti.

'ÖZAL'IN SÖZLERİ İLE SESLENDİ'

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, çapraz ateşe tutulduğunu dile getirerek, "Sabah saatlerinde Siverek'e ekibimizle gittik. Hilvan ve Siverek'teki içme suyu sorununu çözmek için Siverek'te bulunuyorduk. Çalışmalarımız akşama kadar sürdü. Akşam saatlerinde Şanlıurfa'ya dönüş yolunda 5. Kilometrede 50 metre uzaktan çapraz ateşe tutulduk. Ama şunu belirtmek istiyorum. Rabbimin vermiş olduğu canı ancak Rabbim alır. Hiçbir güç bizi Şanlıurfa'ya olan aşkımızdan hizmete olan aşkımızdan ödün vermeyecektir. Şanlıurfa huzur ve barış şehridir. Ne olursa olsun Siverek ve Hilvan'ın su sorununu çözmek istiyoruz. Omuz omuza yürümeliyiz. Herkesi sağduyuya davet ediyorum." şeklinde konuştu.

'İLK DEĞERLENDİRMELERE GÖRE TERÖR SALDIRISI'

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise ilk belirlemelere göre saldırının terör saldırısı olduğunu belirtti. Küçük, "Güvenlik güçleri bu olayın hemen akabinde Siverek merkez ve kırsalda arama ve operasyon başlatmıştır. Çalışmalar devam etmektedir. Bu saldırıyı lanetle kınıyorum. Özgürlüğümüze, demokrasimize Şanlıurfa'ya yapılan bir saldırıdır. Hiçbir zaman bu saldırılar bizi yıldıramayacak. Olayın failleri en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilecektir." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Vali Küçük: Belediye başkanına yapılan terör saldırısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER