Yasağın gerekçesi böyle açıklandı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 8 2025
Paylaş
X Post
İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, tutuklu cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu'nun X hesabına gece yarısı yapılan erişim engeline dair açıklama yaptı. Açıklamada kararın 24 Nisan tarihinde alındığı ve 2 hafta içerisinde itiraz yolunun açık olduğu ifade edildi.
23 Mart tarihinden bu yana tutuklu olan cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na bu defa dijital bir darbe yapıldı. Dün gece İmamoğlu'nun X hesabı Türkiye'deki kullanıcıların erişimine engellendi. Erişim engelinin ardından birçok kullanıcı söz konusu karara tepki gösterdi ve profil resimlerine İmamoğlu'nun fotoğrafını koydu.
CHP'DEN DE SERT TEPKİLER
Partilerinin cumhurbaşkanı adayına yapılan bu sansürün ardından CHP'li vekiller sert tepki gösterdi. Profil resimlerini İmamoğlu'nun fotoğrafı ile değiştirdi. ABB başkanı Mansur Yavaş, seçim hesabı olarak kullandığı Mansur Yavaş 2025 hesabını İmamoğlu'na tahsis ettiğini açıkladı.
ERİŞİM ENGELİNE DMM'DEN AÇIKLAMA
Erişim engeline gelen tepkilerin ardından İletişim Başkanlığı'ndan da konuya ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada erişim engeline neden olan paylaşımın 24 Nisan 2025 tarihinde yapıldığı, karara itirazın 2 hafta içerisinde yapılması gerektiği kaydedildi.
DMM AÇIKLAMASI:
Tutuklu Ekrem İmamoğlu'nun X hesabından, https://x.com/ekrem_imamoglu?s=21… linki ile 24 Nisan 2025 günü yapılan paylaşımın, TCK.'nın 214. maddesinde düzenlenen suç işlemeye alenen tahrik suçunu oluşturabileceği değerlendirilerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatılmıştır.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen başka bir soruşturma kapsamında tutuklu bulunan şüpheli Ekrem İmamoğlu'nun, X hesabından yapılan paylaşımları kendisin yapmaması ve kamu düzenine zarar vermesi nedeniyle;
Tutukluluğunun sona ermesine kadar (tedbiren) X hesabının erişime engellenmesi için; 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun 8/2 delaletiyle aynı kanunun 8/A maddes
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Şavaşta doz giderek artacak: İran, 3 ülkeyi açıkça vuracağını bildirdi2.ABD vize için 15 bin dolar isteyecek3.İsrail, İran'da dünyanın en büyük gaz sahasını vurdu4.Böcek’in oğluna ‘itirafçı ol’ şantajı: “Bebeğini düşünüyorsa…”5.İsrail öldürüldüğünü iddia etmişti İran akıbetini açıkladı!
6.Gizli dosyalar ilk kez ortaya çıktı: CIA’in hava durumunu kontrol etme projesi!7.Altın'a neler oluyor? Savaş uzamasına rağmen neden yükselmiyor?8.Dün kararnamesi imzalanmıştı bugün talep geldi: ABD üs talep etti9.İran, Suudi Arabistan ve Katar'da petrol rafinerilerini vurdu10.Nükleer santral vuruldu komşular tehlike altında mı?

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Şavaşta doz giderek artacak: İran, 3 ülkeyi açıkça...

ABD vize için 15 bin dolar isteyecek

İsrail, İran'da dünyanın en büyük gaz sahasını vur...

Böcek’in oğluna ‘itirafçı ol’ şantajı: “Bebeğini d...

İsrail öldürüldüğünü iddia etmişti İran akıbetini ...





