Yasağın gerekçesi böyle açıklandı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Mayıs 8 2025
Paylaş
X Post
İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, tutuklu cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu'nun X hesabına gece yarısı yapılan erişim engeline dair açıklama yaptı. Açıklamada kararın 24 Nisan tarihinde alındığı ve 2 hafta içerisinde itiraz yolunun açık olduğu ifade edildi.
23 Mart tarihinden bu yana tutuklu olan cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na bu defa dijital bir darbe yapıldı. Dün gece İmamoğlu'nun X hesabı Türkiye'deki kullanıcıların erişimine engellendi. Erişim engelinin ardından birçok kullanıcı söz konusu karara tepki gösterdi ve profil resimlerine İmamoğlu'nun fotoğrafını koydu.
CHP'DEN DE SERT TEPKİLER
Partilerinin cumhurbaşkanı adayına yapılan bu sansürün ardından CHP'li vekiller sert tepki gösterdi. Profil resimlerini İmamoğlu'nun fotoğrafı ile değiştirdi. ABB başkanı Mansur Yavaş, seçim hesabı olarak kullandığı Mansur Yavaş 2025 hesabını İmamoğlu'na tahsis ettiğini açıkladı.
ERİŞİM ENGELİNE DMM'DEN AÇIKLAMA
Erişim engeline gelen tepkilerin ardından İletişim Başkanlığı'ndan da konuya ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada erişim engeline neden olan paylaşımın 24 Nisan 2025 tarihinde yapıldığı, karara itirazın 2 hafta içerisinde yapılması gerektiği kaydedildi.
DMM AÇIKLAMASI:
Tutuklu Ekrem İmamoğlu'nun X hesabından, https://x.com/ekrem_imamoglu?s=21… linki ile 24 Nisan 2025 günü yapılan paylaşımın, TCK.'nın 214. maddesinde düzenlenen suç işlemeye alenen tahrik suçunu oluşturabileceği değerlendirilerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatılmıştır.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen başka bir soruşturma kapsamında tutuklu bulunan şüpheli Ekrem İmamoğlu'nun, X hesabından yapılan paylaşımları kendisin yapmaması ve kamu düzenine zarar vermesi nedeniyle;
Tutukluluğunun sona ermesine kadar (tedbiren) X hesabının erişime engellenmesi için; 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun 8/2 delaletiyle aynı kanunun 8/A maddes
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Basına yansırsa 'yakarım' dedi! Yansıdı!2.Tenkil Müzesi'nin yeni sergisi ziyaretçi akınına uğradı3.AKP'den seçim tarihi gelince kulisler hareketlendi: Sürpriz "Üçlü İttifak" Ankara'yı heyecanlandırdı!4.Rusya'dan Ukrayna'nn enerji alt yapısına dev saldırı!5.AKP belediyelere yönelik yeni kayyım modeline geçiyor
6.Ali Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı: Tanımadığım bir kadının sözleri yüzünden...7.Türkiye de etkilenecek! Trump'tan İran'a yeni hamle: Ticaret yapanları hedef aldı8.Danıştay üyeleri yeni denetim kıskacı! Ahlaki davranışları kontrol edilecek9.New york Belediye Başkanı Mamdani'den 'Peygamberimiz ve Hicret ruhu' mesajı10.Kıskaca mı alınıyor? Ekrem İmamoğlu'nun korumasına sürpriz gözaltı! Dilek İmamoğlu'nu koruyordu!
ESRA BÜYÜKCOMBAK

ŞERİF ALİ TEKALAN

ORHAN KESKİN

NUMAN YILMAZ YİĞİT

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Basına yansırsa 'yakarım' dedi! Yansıdı!

Tenkil Müzesi'nin yeni sergisi ziyaretçi akınına u...

AKP'den seçim tarihi gelince kulisler hareketlendi...

Rusya'dan Ukrayna'nn enerji alt yapısına dev saldı...

AKP belediyelere yönelik yeni kayyım modeline geçi...






