18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü (Fotoğraflı-Görüntülü )


ZONGULDAK (A.A) - Ereğli ve Alaplı ilçelerinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla tören ve anma programı düzenlendi.
     Ereğlide Atatürk Anıtı önünde protokol üyelerinin çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale zaferinin Türk ve dünya tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
     Ereğli Lisesi öğrencileri tarafından Erdemir Kültür Merkezinde gerçekleştirilen anma programında Çanakkale Zaferi adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
     İlçe genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.
    
     -Alaplı-
    
     Alaplı Anadolu Öğretmen Lisesi konferans salonunda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Okul Müdürü Selim Dervişoğlu, törende yaptığı konuşmada, 98 yıl önce kazanılan büyük zaferi ve bu zaferin kazanılmasında şehit düşenleri saygıyla andıklarını söyledi.
     Konuşmaların ardından lise öğrencileri tarafından Kalbin Düştüğü Toprak adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
     Törenin sonunda, çeşitli yarışmalarda derece giren öğrencilere ödülleri verilirken, dönemin askeri kıyafetlerini giyen öğrenciler törene gelen davetlilere üzüm hoşafı ve ekmek ikram etti.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş-Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER