6. Fırtına Doğa ve Rafting Şenliği

6. Fırtına Doğa ve Rafting Şenliği sona erdi -Festivalde madalya kazanan sporculara ödüllerini Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar verdi -Bakan Bayraktar: -Rafting, Doğu Karadenizimize turizm bakımından insanlarımızın Türk


RİZE (A.A) - Rizenin Ardeşen ilçesinde bu yıl 6ncısı düzenlenen Fırtına Doğa ve Rafting Şenliği sona erdi.
     İlçedeki Fırtına Vadisinin 3. kilometresinde gerçekleştirilen ve 6 Temmuz Cuma günü başlayan şenliğin bugünkü bölümünde, ilk ayağı Erzurumda yapılan U-21 Türkiye Rafting Şampiyonasının nehir inişleri düzenlendi.
     Şampiyonanın sonunda, genel klasmanda büyük erkeklerde birinciliği Çaykur Spor Kulübü, ikinciliği Extremspor, üçüncülüğü ise Özgün Doğa Sporları elde etti.
     Genç erkeklerde Rize Belediyesporun birinci, İyideresporun ikinci, Ardeşensporun üçüncü olduğu şampiyonanın bayanlar kategorisinde ise birinciliği Yeşil Rizemspor, ikinciliği Çaykur Spor Kulübü, üçüncülüğü ise İyiderespor kazandı.
     Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarın da izlediği şampiyonada, Artvin halk oyunları ekibi de gösteri sundu. Gösteri sırasında ekipten bir kişi, Bakan Bayraktara Türk bayrağı verdi. Bayraktar da bayrağı öperek teslim aldı.
     Şampiyonanın ardından dereceye girenlere madalya ve ödüllerini veren Bakan Bayraktar, Türkiyenin onurlu, şerefli ve istikrarlı bir kalkınma sürecinde olduğunu belirterek, Bu süreçte sporcularımızın da her dalda, her branşta gelişmesi ve etkinliğinin artması lazım dedi.
     Raftingin dünyada önemli bir spor dalı olduğunu dile getiren Bayraktar, şöyle konuştu:
     Rafting Türkiyede Erzincan, Erzurum ve Rizede tertipleniyor. Rizede, Erzurum ve Rize olarak bu etkinliği düzenledik. Bu yıl U-21 Türkiye Rafting Şampiyonasının birinci ayağı Erzurum, ikinci ayağı Ardeşende yapıldı. İnşallah bundan sonra su sporları, rafting sporu, diğer sporlar ile gelişecek. Rafting, Doğu Karadenizimize turizm bakımından insanlarımızın Türkiyenin çeşitli yerlerinden gelmesini ve kaynaşmasını sağlayacak. Rafting bu nedenle de çok önemli
     Konuşmanın ardından AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, şenliğe katılmasından dolayı Bakan Erdoğan Bayraktara plaket verdi.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber 6. Fırtına Doğa ve Rafting Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER