Alo 147yi arayan kız öğrenci eğitime

Alo 147yi arayan kız öğrenci eğitime kazandırıldı -Ağrıda maddi imkansızlıklar nedeniyle ailesi tarafından okula gönderilmeyen bir kız öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezinin Alo 147 nolu hattını arayarak, yardım


AĞRI (A.A) - Ağrıda ilköğretim okulundan mezun olan bir kız öğrenci, maddi imkansızlıklar nedeniyle ailesi tarafından okula gönderilmeyince Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezinin Alo 147 nolu hattını arayarak, yardım istedi.
     Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulundan mezun olan Ferda Ergişinin iletişim merkezine yaptığı başvurunun ardından konu Ağrı Milli Müdürlüğüne bildirildi. Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, milli eğitim şube müdürü İshak Hasanoğlu ve iki öğretmenden oluşan ikna ekibiyle kız öğrencinin yaşadığı Kazım Karabekir mahallesindeki evine gitti.
     Ferda Ergişinin babaCelalettin Ergişi ile görüşen Başak, devletin kız çocuklarını okutmak için tüm imkanlarını seferber ettiğini belirterek, kızının tüm okul masraflarının kendileri tarafından karşılanacağını ifade etti.
     Baba Ergişiden kızını tekrar okula gönderme sözü alan Başak, Ferda, Alo 147yi arayarak, Ben okula gitmek istiyorum dedi. Biz o andan itibaren Ferdanın babasıyla irtibata geçtik. Ferdanın babası bizi kırmadı. Çünkü ileriyi gören bir insan. Bir kız çocuğu da Manisada tıp okuyor, bir erkek çocuğu da Anadolu Öğretmen Lisesinde okuyor. Sadece Ferda kalmış dedi.
     Ferdayı okutmak için buraya geldiklerini ifade eden Başak, Daha önce aynı durumda olan Gamze kızımız vardı. Umarım Gamzeler bize ulaşır ve okula başlarlar. Ferda da bu halkaya dahil oldu. Devletimiz gerçekten çok güçlü. Her türlü imkanları çocuklarımız için seferber ediyor. Bir çocuğumuzun bile okumak isteyip de dışarıda kalmasını istemiyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz diye konuştu.
     Baba Ergiş ise maddi durumları iyi olmadığı için kızını bu yıl okula gönderemediğini söyledi. Bir kızının üniversitede okuduğunu belirten Ergiş, Bu kızımı da okutmak istedim ama imkanım olmadığı için gönderemedim. Ben devletten yardım istiyorum. Sağ olsun milli eğitim müdürümüz evimize kadar geldi. Bize yardımcı oldu. Biz de çocuğu liseye kaydettirip okutacağız dedi.
     Yeniden okula gitme fırsatı bulan Ferda Ergişi ise babasının yaşlı ve rahatsız olması dolayısıyla çalışamadığını, kendisini bu yüzden okula gönderemediğini ifade etti.
     Ablasının kendi imkanlarıyla okuduğunu belirten Ergişi, Ben de okumak istedim. Ama bizim durumumuz müsait değildi. O yüzden milli eğitim müdürümüz ve öğretmenlerimiz bana destek oldular. Bu sayede liseye başlayacağım. Okumak çok güzel bir şey. Okuyup ya avukat ya da hemşire olmak istiyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Fethullah Yaman - Emrah Kocabey / Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Alo 147yi arayan kız öğrenci eğitime Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER