49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali -Ulusal uzun metraj film dalında yarışacak Toprağın Çocukları filminin galası yapıldı


ANTALYA (A.A) - 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde ulusal uzun metraj film dalında yarışacak Toprağın Çocukları filminin galası yapıldı.
     Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonunda düzenlenen galaya 49. Altın Portakalın Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Hülya Avşar ve jüri üyeleri ile filmin yönetmeni Ali Adnan Özgür, oyuncular Erkan Can, Ufuk Bayraktar, Müge Boz, Türkü Turan, Suzan Kardeş ile çok sayıda izleyici katıldı.
     Yönetmen Özgür, gösterimin ardından düzenlenen söyleşide, kendisinin 30 yaşında olduğunu, hayatında kendisinden hiç bu kadar gurur duymadığını söyledi.
     Köy enstitüleri ile ilgili ödemesi gereken bir borcunun bulunduğunu ifade eden Özgür, bu nedenle böyle bir film çektiklerini kaydetti.
     Filmde köy enstitüsü mezunu dedesinin de rol aldığını belirten Özgür, Erkan ağabeyimin babası da köy enstitüsü mezunu. Aramızdan ayrılan köy enstitüsü mezunlarına, onların çocuklarına ve torunlarına ödenmesi gereken bir borç vardı. Bu borcu ödemek için bu filmi çektik dedi.
     Filmin oyuncusu Erkan Can da Ali Adnan Özgürün kendisine konuyu anlattığında proje dahil olduğunu, ne yapılması gerekiyorsa onu yaptığını dile getirdi.
     Eksikliklerinin bulunduğunu vurgulayan Can, Ancak bu bizim bir borcumuzdu. Köy enstitüsü bir memleket meselesiydi. Ona inandığımız için bu filmi imkanlar dahilinde bu kadar çekebildik diye konuştu.
    
     -Toprağın Çocukları-
    
     Yönetmenliğini Ali Adnan Özgürün üstlendiği filmde, çingene kampından kaçan iki kişinin, köy enstitüsünde bir öğrenci tarafından koruma altına alınması işleniyor.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER