Barbarosun torunları denize küskün

Barbarosun torunları denize küskün -Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Obruk: -Türk insanı denize sadece bakmayı ve balık yemeyi seviyor. Barbarosun torunlarıyız diyoruz, ama pek denizle barışık toplum değiliz (


ANTALYA (A.A) - Sefa Karacan - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Ahmet İnkılap Obruk, Türk insanı denize sadece bakmayı ve balık yemeyi seviyor. Barbarosun torunlarıyız diyoruz, ama pek denizle barışık toplum değiliz dedi.
     Ahmet İnkılap Obruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Sualtı Konfederasyonu ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından Antalyada düzenlenen 3. Avrupa Serbest Dalış Şampiyonasının tanıtım adına önemli bir organizasyon olduğunu söyledi.
     Konfederasyonda 4 yıldır yönetim kurulu üyeliği yaptığını anlatan Obruk, 2013 Nisan ayında Filipinlerde yapılacak seçimli genel kurulda yönetim kurulu üyeliği ve asbaşkanlığa adaylığımı açıkladım. Asbaşkanlık görevine gelmem halinde 15-16 Türk eğitmen konfederasyon kurullarında görev yapabilecek. Türk hakemlere uluslararası hakemlik kapısı açılacak dedi.
     Obruk, Türk sporcuların serbest dalışta bugüne kadar önemli başarılara imza attığını, takım sıralamalarında dünya ikinciliğine kadar yükseldiklerini dile getirerek, ancak Türkiyenin sualtı sporları branşında sporcu sayısının yeterli olmadığını ifade etti.
     Türk insanının denize küskün olduğunu kaydeden Obruk, şöyle konuştu:
     Türk insanı denize sadece bakmayı ve balık yemeyi seviyor. Barbarosun torunlarıyız diyoruz, ama pek denizle barışık toplum değiliz. Biraz denize küskün toplumuz. Denizden faydalanmayı sevmiyoruz. Türkiyeye gelen yabancılar denizlerimizi bizden daha çok kullanıyor. Denizi daha çok kullanmış olsak daha çok ve daha iyi sporcular yetiştirebiliriz.
     Türk Milli Takımının önündeki önemli hedeflerinden birinin de Dünya şampiyonasına hazırlık olduğuna dikkati çeken Obruk, denizaltında elde edilecek başarılar için çocukları ve gençleri sualtı sporlarına teşvik etmek gerektiğini söyledi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu / Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Barbarosun torunları denize küskün Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER