Bir oyuncu, sırf yabancı diye forma

Bir oyuncu, sırf yabancı diye forma giymemeli -Banvit Antrenörü Ene: -Bizim yapımıza, kültürümüze uyan, yaşadığımız ortamın şartlarında adapte olup, buna saygı duyan yetenekli oyuncularla çalışmanın, Türk basketboluna faydası ola


BALIKESİR (A.A) - Ahmet Pesen - Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvitin antrenörü Orhun Ene, Bizim yapımıza, kültürümüze uyan, yaşadığımız ortamın şartlarında adapte olup, buna saygı duyan yetenekli oyuncularla çalışmanın, Türk basketboluna faydası olacağını düşünüyorum dedi.
     Ene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hiçbir zaman Türk-yabancı oyuncu ayrımı yapmadığını, performansa göre hareket ettiğini söyledi.
     Bir antrenör olarak kendisi için iyi-kötü oyuncu ayrımının önem taşıdığını ifade eden Ene, bu ayrımın dünya basketbolunca benimsendiğini anlattı.
     Birçok yabancı oyuncunun Türkiyeye gelmesi kadar çok sayıda Türk oyuncunun da kaliteli liglerde forma şansı bulabildiğini dile getiren Ene, şöyle konuştu:
     Dünyanın düzeninin bu şekilde değişmesi, farklı bir yapıda olması, herkesin her yerde oynayabileceği bir düzenin oluşması lazım. Türkiyede bu konuda bazen yanlış hareket ediliyor. Bir oyuncu, sırf yabancı diye forma giymemeli. Salondaki performansı, kalitesi ve basketbol anlamındaki süre hesabının, farklı olması lazım. Yani iyi olanın oynaması lazım. Mevcut kaynaklarınızdan bulamadığınız oyuncuları dışardan getirerek basketbol seviyesini yukarıya çekmek istiyorsunuz. Bu yüzden, seçilen oyuncuların kaliteli olması çok önemli. Bunu göz önünde bulundurursanız, takımınızdaki kalite artıyor.
     Ene, NBAnın da Hidayet, Mehmet Okur, Ömer Aşık ve Ersan gibi oyuncuları alıp, orada daha iyi şartlar sunarak, organizasyonun kalitesini daha da artırmayı hedeflediğini ifade ederek, aynı şekilde yabancı oyuncuların da Türkiyeye gelmesini normal karşılamak, Türk-yabancı ayrımı yapmamak gerektiğini bildirdi.
     Banvit gibi kulüplerde asıl önem arzedenin, yabancı oyuncunun kalitesi kadar genel yapıya uygunluğu olduğunu vurgulayan Ene, şunları kaydetti:
     Bizim yapımıza, kültürümüze uyan, yaşadığımız ortamın şartlarında adapte olup, buna saygı duyan yetenekli oyuncularla çalışmanın, Türk basketboluna faydası olacağını düşünüyorum. Kendi takımızda 4 senedir bizle beraber olan Charles Davis, 2 yıldır forma giyen Kenan Bajramovic gibi oyuncular, basketbol yetenekleriyle gençlerimize örnek oluyorlar. Biz İstanbuldan daha farklı olarak daha korunaklı bir yerdeyiz. Buradaki yabancı oyuncularımız, bizim kültürümüze, yapımıza uyan oyuncular. O yüzden ben kendi adıma yabancı oyuncuların Türkiyede bulunmasından memnunum.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bir oyuncu, sırf yabancı diye forma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER