Doğalgaz, güvenli ve temiz bir yakıt

Doğalgaz, güvenli ve temiz bir yakıt -GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü: Doğalgaz dağıtımını uluslararası güvenlik standartlarına uygun şekilde gerçekleştiriyoruz


TEKİRDAĞ (A.A) - GAZDAŞ, doğalgaz dağıtım faaliyetlerini yürüttüğü Tekirdağda, kullanıcılara doğalgazın güvenli kullanımıyla ilgili uyarılarda bulundu.
     GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan, yaptığı yazılı açıklamada, doğalgazın güvenli kullanım konusunda vatandaşlardan da gereken hassasiyeti göstermeleri gerektiğini belirterek, son günlerde farklı şehirlerde ihmal, usulsüz doğal gaz kullanımı ve düzgün baca kontrolünün yaptırılmamasından kaynaklanan kazaların yaşandığına dikkati çekti.
     Tekirdağda da bu tür durumlarla karşılaşılmaması için vatandaşlara dikkat etmeleri gereken konular hakkında bilgi veren Akaslan, şunları kaydetti:
     Doğalgazı vatandaşlarımıza güvenli şekilde ulaştırabilmek için tüm güvenlik standartlarını titizlikle uyguluyoruz. Ancak, bu konuda vatandaşlarımıza da büyük sorumluluk düşüyor. Menfezler hiç bir koşulda kapatılmamalı, zehirli bir madde olmayan doğalgaz, doğru kullanıldığında güvenli ve temiz bir yakıt. Doğalgaz hava ile birleşerek yandığı için, ortamda yeterli miktarda hava olması gerekiyor.
     Bu nedenle ortama oksijen sağlayan menfezlerin her ne sebeple olursa olsun iptal edilmemesi ya da işlevsiz hale getirilmemesi gerektiğini ifade eden Akaslan, yetersiz hava nedeniyle gerçekleşen eksik yanmanın karbonmonoksit gazının oluşumuna yol açtığını kaydetti.
    
     -Kullanıcılar, tesisata müdahale etmemeli-
    
     Karbonmonoksitin, tam yanmış gazlardan ağır olduğundan bacadan kolaylıkla atılamadığını belirten Akaslan, şöyle devam etti:
     Bacada biriken ve zaman zaman bacadaki sorunlar nedeniyle yaşam alanına sızabilen karbonmonoksit gazı da zehirleyici olduğu için insan hayatını tehdit edebilmektedir. Bu tehdidin önlenmesi için baca sisteminin sızdırmaz olmasına dikkat edilmeli ve çekiş gücünün korunması için yıllık düzenli kontroller ve bakımlar ihmal edilmemeli. Bu hassasiyetin kullanılan diğer tüm cihazlar için de gösterilmeli
     Akaslan, Vatandaşlarımız şofben, kombi, soba gibi bacalı cihazların kullanım prosedürlerine mutlaka uymalı. Cihazların periyodik bakımını ve temizliğini yaptırmalı. Bu cihazların ortak bacaya değil, müstakil bacaya bağlanması da büyük önem taşıyor dedi.
     Ayrıca, GAZDAŞa bilgi verilmeden tesisata müdahale edilmemesi gerektiğini ve tesisatların bakımı ile onarımlarını sertifikalı firmalara yaptırılması konusunda uyaran Akaslan, özellikle tesisatta, yakıcı cihazlar olan kombi, şofben, soba ya da bacada, onaylı proje dışına çıkılarak yapılan değişikliklerin tehlikeleri de beraberinde getirdiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Muhterem Erkul
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Doğalgaz, güvenli ve temiz bir yakıt Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER