Dostluk ve Barış Rallisi

Dostluk ve Barış Rallisi -Almanyadan yola çıkan 355 klasik otomobil ve 666 sporcunun katıldığı rallinin Çorum etabının Boğazköy Sfenksine Selam adıyla 6 Mayısta yapılacağı bildirildi


ÇORUM (A.A) - Almanyadan yola çıkan 355 klasik otomobil ve 666 sporcunun katıldığı Dostluk ve Barış Rallisinin Çorum etabının, Boğazköy Sfenksine Selam adıyla, 6 Mayıs Pazar günü yapılacağı bildirildi.
     Çorum Valiliğinden yapılan açıklamada, Avrupa Birliği Bakanlığının bir sivil toplum etkinliği olarak desteklediği, dünyanın en uzun rallisi olarak bilinen Dostluk ve Barış Rallisinin en önemli ayağı olan special etabının Çorumda gerçekleştirileceği belirtildi.
     Açıklamada, 14 ülkeden toplam 111 takım, 355 araç ve 666dan fazla pilotun katılımıyla Almanyanın Allgau şehrinden başlayan yarışın kentin köklü tarihinin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.
     Rallinin amacının dostluk ve kardeşlik olduğuna dikkat çekilen açıklamada, programla ilgili şunlar kaydedildi:
     Ralli ekiplerine çeşitli ödevler verilmiştir. Hitit yürüyüş yollarından geçecek sporcular, 96 yıl sonra Almanyadan ülkemize getirilen Boğazkale Sfenksini, Yazılıkaya ve Alacahöyük ören yerlerini fotoğraflayacaklar. Ayrıca kentimizden de 70e yakın vosvos meraklısı renkli vosvoslarıyla yarışmaya katılarak, Boğazkale ilçesine gelecek. 5 Mayıs akşamı Boğazkale ilçesine gelmeleri beklenen sporcular burada konaklayacak. 6 Mayısta yarışın derecelendirmesi bakımından, rallinin en önemli ayağı olan (special) Çorum etabı, Boğazkale Sfenksine Selam adıyla gerçekleştirilecek. Dereceye girenlere ödülleri verilecek. Müze bahçesindeki gitar dinletisinin ardından ralli ekibi tarafından kentimize klasik modern bir araç ve 50 müzik enstrümanı hibe edilecek. Samsuna hareket edecek yarışmacılar, ülkemiz üzerinden Baküye ulaşacak.
     (ESM-İSM-ADA)
<< Önceki Haber Dostluk ve Barış Rallisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER