Güneydoğu Asya Cazibesi ve Türk

Güneydoğu Asya Cazibesi ve Türk-Malay Ekonomi İlişkilerinin Geleceği konferansı


KARABÜK (A.A) - Karabükte Güneydoğu Asya Cazibesi ve Türk-Malay Ekonomi İlişkilerinin Geleceği konulu konferans düzenlendi.
     Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saim Kayadibi, Karabük Üniversitesi (KBÜ) İşletme Kulübü tarafından Fen Fakültesi Salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Malezyanın iki ayrı adadan oluşan, özelikle kauçuk ve petrolde önde gelen bir ülke olduğunu belirterek, ülkenin 10 yıl gibi kısa bir sürede büyük gelişme gösterdiğini söyledi.
     Türkiyenin dünya üzerindeki coğrafi, fiziki ve ekonomik konumunun çok önemli olduğunu aktaran Kayadibi, Türk-Malay ilişkilerinde, ekonomik ve tarihsel ilişkiler gelişmektedir. Ümit ediyoruz ki gelecek aydınlık olacaktır. Bu da öğrenciler sayesinde olacaktır. Ülkenizin menfaati için elinizden geleni yapmalısınız. Çünkü biz güçlü ve derin tarihi olan, diğer ülkelerde olmayan çok büyük değerlere sahip olan büyük bir toplumuz. Bu değerlerimize sahip çıktığımız zaman önümüzde hiçbir engel kalmaz diye konuştu.
     Kayadibi, konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.
     Konferansa, fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Güneydoğu Asya Cazibesi ve Türk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER