Hatay İl Yenilik Platformu toplantısı

Hatay İl Yenilik Platformu toplantısı -Vali Lekesiz: Değerlerimizin, zenginliklerimizin ve kültürümüzün tanıtımı için her kesin katkı vermesi gerekiyor


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Değerlerimizin, zenginliklerimizin ve kültürümüzün tanıtımı için her kesin katkı vermesi gerekiyor dedi
     Vali Lekesiz, Narin Otelde düzenlenen Hatay İl Yenilik Platformu yıllık değerlendirme toplantısında, kentin bir çok zenginliğe sahip olduğunu söyledi.
     Yenilikler adına coşkuyla çalışıldığını ve yapılan projelerin memnun edici olduğunu ifade eden Lekesiz, Dünyanın bir çok yerinde söz sahibi platformlar, ileriye yönelik hazırladıkları yol haritaları ile illerin gelişmesinde önemli rol oynuyor. Temennimiz, Hatay İl Yenilik Platformunun yapısı ve işleyişi açısından ulusal alanda diğer illere model olması diye konuştu.
     Lekesiz, 1 milyon 269 bin 604 lira bütçeli projenin maliyetinin yüzde 50sinin TUBİTAK, kalan bölümünün de platform paydaşları tarafından karşılandığını kaydetti.
     Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder de projenin, ilin sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkararak, yenilerine öncülük edeceğini söyledi.
     Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Güven ise projenin kentin geleceğinde önemli yer tutacağını belirterek, mevcut projelerle sınırlı kalmayıp yenilerinin eklenmesi dileğinde bulundu.
    
     Muhabir: Halit Demir
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Hatay İl Yenilik Platformu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER