Kadın İstihdamı Sorunları ve Çözüm Önerileri

Kadın İstihdamı Sorunları ve Çözüm Önerileri toplantısı -TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Gönül: -Kadına şiddet bir sonuçtur, istihdam ve yoksulluk etken olabilir. Bu sonuca götüren sebepleri ortadan kaldırmak


KOCAELİ (A.A) - TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül, Kadına şiddet bir sonuçtur, istihdam ve yoksulluk etken olabilir. Bu sonuca götüren sebepleri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz dedi.
     Kocaelide düzenlenen Kadın İstihdamı Sorunları ve Çözüm Önerileri toplantısında konuşan Gönül, Türkiyenin dünyanın en büyük 10 ekonomisine sahip olabilmek için kalkınma hamlesi başlattığını hatırlatarak, kadınların belirlenen hedefi başarabilmenin en önemli unsurlarından olduğunu söyledi.
     Gönül, kadınların ülkelerin ve şehirlerin gelişmişlik seviyelerinin önemli bir göstergesi olduğunu belirterek, istihdamda, eğitimde, sağlıkta ve karar alma mekanizmalarındaki varlıklarının toplumların gelişmişlik seviyesini gösterdiğini vurguladı.
     Şiddeti, salgın hastalık gibi yayılma ihtimali olabilecek bir davranış kalıbı olarak gördüğüne işaret eden Gönül, şunları dile getirdi:
     Kadına şiddet bir sonuçtur, istihdam ve yoksulluk etken olabilir. Bu sonuca götüren sebepleri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Bu, eğitimden başlayıp, bir ömür boyu devam edecek bir süreçtir. Hiçbir kadınımızın hayatını kaybetmesine asla ve asla dayanamayız, yüreğimiz sızlıyor.
     Kocaeli, nitelikli insan gücü ile sanayisi çok gelişmiş, önemli bir bölge. Fert başına düşen milli gelirin en yüksek ve kilometrekareye düşen insan sayısı bakımından Türkiyenin İstanbuldan sonra en yoğun ikinci ilidir.
     Nitelikli insan gücü ve fert başına düşen gelirin yüksek olmasına karşılık, Kocaelide bir o kadar göçle beraber, gelir seviyeleri arasındaki fark hızla artıyor.
     Kentleşmeyle gelen değerlerin değişimiyle yaşanan zorluklar en çok kadınları ve çocukları olumsuz yönde etkiliyor diyen Gönül, ailelerin güçlü olabilmesi için kadınların, çocukların ve erkeklerin güçlü olması gerektiğini söyledi.
     Gönül, kadınların eğitiminin ve istihdamının sağlanabilmesi amacıyla Kocaelide birtakım pozitif ayırımcılıklar ve teşvikler gibi özel önlemler alındığını kaydederek, Bu önlemlerin hayata geçmesi noktasında neler yapılabilir, buna bakıyoruz. Kocaeli bu konuda kararlıdır ve kadın dostu kent olma yolunda hızla ilerliyor dedi.
    
     -Kocaeli Valisi Topaca-
    
     Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise Kocaelide son 15 gündür kadına şiddet olaylarının görüldüğünü, şiddetin önlenmesi konusunda toplumun her kesiminin daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kadına yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili yönetmelik çıkardığını anımsatan Topaca, Gerek koruma kararlarının uygulanmasında gerekse kamu görevlilerinin yetki ve sorumluluklarını tam olarak bilememesi, ayrıca kadınların da bu tür bir muameleye maruz kaldığı zaman ne yapacağı konusunda çok net bir bilgisinin olmamasından dolayı, birçok sıkıntı yaşanıyor şeklinde konuştu.
     Topaca, hem kamuda hem de özel sektörde, kadınların yaşadığı, hayatını devam ettirdiği her yerde, şiddetin önlenmesiyle ilgili mevzuatın takipçisi olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kadın İstihdamı Sorunları ve Çözüm Önerileri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER