Öğretmen Odağında Ağrı İli Eğitim Sorunları

Öğretmen Odağında Ağrı İli Eğitim Sorunları Çalıştayı -Ağrı Valisi Tekinarslan: Eğer bir öğretmeni 1,5 yılda tekrar geri gönderiyorsak ve ilkokula giden bir çocuk yılda 3-4 öğretmen değiştiriyorsa, burada gerçek anlamda eğitim


AĞRI (A.A) - Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Eğer bir öğretmeni 1,5 yılda tekrar geri gönderiyorsak ve ilkokula giden bir çocuk yılda 3-4 öğretmen değiştiriyorsa, burada gerçek anlamda eğitim veriyoruz diyemeyiz dedi.
     Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezehat Çeçen Konferans Salonunda düzenlenen Öğretmen Odağında Ağrı İli Eğitim Sorunları Çalıştayına, Vali Tekinarslan, Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan katıldı.
     Vali Tekinarslan, çalıştayda yaptığı konuşmada, Ağrıya gelen eğitimcilerin bazı konularda sıkıntı çektiklerini belirterek, bazı öğretmenlerin kentin imkanları konusunda kaygılı olduğunu dile getirdi.
     Fiziki imkanlar konusunda tereddütü olan eğitimcilerin de bulunduğunu belirten Tekinarslan, Ağrının hem gelişmişlik hem de eğitim alanında Türkiyenin 20-25 ilinden birisi olduğunu, ancak kentin fiziki şartlarla psikolojik ortamın uyuşmadığını söyledi.
     Ağrıda psikolojik olarak keyifsizlik olduğunu ifade eden Tekinarslan, bu olumsuz havanın dağıtılmasında sayıları 6 bine ulaşan öğretmenlere önemli görevler düştüğünü belirterek, şunları kaydetti:
     Türkiyenin her yerinde olan temel kamu hizmetleri Ağrıda da var. Belki bazı alanlarda sayısal veya standart sorunlarımız vardır. Bunlardan biri de eğitim hayatımızdaki sorunlarımız ve bununla ilgili standart problemlerimizdir. Eğitimin 3 ayağı var. Biri maddi ve fiziki, diğeri beşeri. Üçüncüsü de psikolojik faktördür. Beşeri faktör dediğimizde insan unsuru akla geliyor. İnsan unsuru olmadan hiçbir faaliyet olmaz. Ağrıda şu anda 6 bine yakın öğretmen var. 160 bin öğrenci var. Bu tabloya baktığımızda sonuç olarak neredeyse her 3 Ağrılıdan birisi öğrenci. Ağrı nüfusunun yüzde 50si 20 yaşın altında genç nüfustur.
     Ağrıda, Fatih Projesi kapsamında 600ün üzerinde donatılmış sınıf olduğunu ifade eden Tekinarslan, Ulaşım noktasında kentimizin, İstanbul, Ankara ve Antalyadan hiçbir farkı yok. Ancak bu işin bölgesel gelişmişlik ve hizmet sunumundaki zorluklardan kaynaklanan birtakım farklar olduğunu belirttik. Ağrıda yılda 2-3 bin lirayı yakıt olarak harcayan bir kamu personeliyle Antalyada görev yapan personelin maddi yönden farklı değerlendirilmesi gerektiğini hepimiz kabul ediyoruz. Umuyoruz ki bununla ilgili kaynak planlaması yapılır diye konuştu.
    
     -Eğitim sistemimizi, öğrenci merkezli geliştirmek zorundayız-
    
     Ağrıda yeni göreve başlayan öğretmenin 1,5 yılı dolmadan kentten ayrıldığını dile getiren Tekinarslan, Eğer bir öğretmeni 1,5 yılda tekrar geri gönderiyorsak ve ilkokula giden bir çocuk yılda 3-4 öğretmen değiştiriyorsa, burada gerçek anlamda eğitim veriyoruz diyemeyiz dedi.
     İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan da üniversitelerin sadece öğrenci ve öğretmen yetiştiren kurumlar olmadıklarını, aynı zamanda bulundukları ilin ve o toplumun problemlerini çözmeye çalışan birimler olduğunu söyledi.
     Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak ise bir refah toplumu oluşturmada ve refahın gelişmesi için ülkelerin eğitim yarışı içinde olmaları gerektiğini ifade ederek, Eğitim sistemimizi öğrenci merkezli olarak geliştirmek zorundayız diye konuştu.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Öğretmen Odağında Ağrı İli Eğitim Sorunları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER