Osmanlı Arşivinden Tarsus sergisi açıldı

Osmanlı Arşivinden Tarsus sergisi açıldı


MERSİN (A.A) - Tarsus Belediyesi tarafından destek verilen Hikmet Öz ile Sacit Uğuzun hazırladığı Osmanlı Arşivinde Tarsus adlı belgesel sergi açıldı.
     Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mehmet Bal Sanat Galerisinde açılan sergide, Tarsus için önemli belgelerin yer aldığını söyledi.
     Sergiden yeni kuşakların yararlanması gerektiğini belirten Kocamaz, geçmişini bilmeyen milletlerin coğrafyasını başkalarının çizdiğini ifade etti.
     Herkesin geçmişini iyi öğrenmesi gerektiğini vurgulayan Kocamaz, Geçmişi gelecek nesillere iyi öğreteceğiz ki, geçmişteki sıkıntıları bir daha onlar yaşamasınlar, ülkelerine en iyi sahip çıksınlar dedi.
     Sacit Uğuz da, tarihin bir milletin hafızası olduğunu belirterek, tarihini bilmeyen bir milleti, hafızası olmayan insana benzetti.
     Sergide özellikle 19. yüzyıl ile 20. yüzyılın ilk çeyreğinde Tarsusla ilgili önemli gördükleri, büyük çoğunluğu Osmanlı arşivinden 100ün üzerinde belge ve fotoğraf koyduklarını ifade eden Uğuz, Sergide yer alan belgelere göre, Tarsus Belediyesinin kuruluş tarihinin 1285, miladi takvime göre 1868 olduğunu ilk defa ortaya koyduk diye konuştu.
     29 Ağustosa gezilebilecek serginin açılışına, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba, belediye başkan yardımcıları, bazı belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt/Veli Gürgah
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Osmanlı Arşivinden Tarsus sergisi açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER