Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı

Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı -Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Tözün: Ülkemizde kişi başı günlük tuz tüketimi 18 gram ile dengeli bir beslenmede alınması gereken tuz miktarından üç katı kadar daha fazladır


ESKİŞEHİR (A.A) - Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün, kronik hastalıkların son yıllarda önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelmeye başladığını bildirdi.
     Tözün, yaptığı açıklamada, erken ölümlere yol açan, kişilerin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen kronik hastalıklardan korunmada koruyucu hekimlik yaklaşımların geliştirilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Dolayısıyla ülkemizdeki ölümlerin başlıca nedenlerinden birisidir. Kronik hastalıklardan korunmada sağlıklı ve dengeli beslenme son derece önemli bir yere sahiptir. Sağlıklı beslenmede en önemli etkenlerden bir tanesi de azı karar çoğu zarar olan tuz tüketimidir. Ülkemizde kişi başı günlük tuz tüketimi 18 gram ile dengeli bir beslenmede alınması gereken tuz miktarından üç katı kadar daha fazladır.
     Sağlık Bakanlığınca başlatılan Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı kapsamında toplumdaki bireylerin fazla tuz tüketimini azaltmasına yönelik Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğünce Yunus Emre Kültür Merkezinde 18 Ekim Perşembe günü saat 14.00te Aşırı Tuz Tüketiminin Sağlığa Zararları konulu konferans düzenleneceğini ifade eden Tözün, konferansın Yunus Emre Devlet Hastanesinden Nefrolog Uzm. Dr. Rüya Mutluay ve Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğünden Diyetisyen Bayram Uçkaç tarafından verileceğini vurguladı.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER