Yılbaşında ağaçları kurban etmeyelim

Yılbaşında ağaçları kurban etmeyelim -Kırklarelide yılbaşı için ormanlık alanlardan ağaç kesilmesini önlemek amacıyla Ağaç Kesme, Fidan Dik kampanyası başlatıldı -Kırklareli Orman İşletme Müdürü Dikmen: Yılbaşı için ç


KIRKLARELİ (A.A) - Özgün Tiran - Orman Genel Müdürlüğü tarafından yılbaşı için ormanlık alanlardan ağaç kesilmesini önlemek amacıyla Ağaç Kesme, Fidan Dik kampanyası başlatıldı.
     Kırklareli Orman İşletme Müdürü Metin Dikmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşı için çam ağacı kesen vatandaşları ağır cezaların beklediğini bildirdi.
     Ormanlık alanlardan çam veya fidan kesen vatandaşları 2 ay ile 15 yıl arasında hapis cezasının beklediğini anlatan Dikmen, Yılbaşında ağaçları kurban etmeyelim dedi.
     Çam fidanının belli bir büyüklüğe gelmesi için en az 5 yıl geçtiğini ifade eden Dikmen, Ormanlarımızı koruyarak, geliştirmeye gayret göstermeliyiz. Herhangi bir usulsüzlük veya kaçak kesimin tespit edilmesi durumunda cezai işlem yapılacaktır. Yılbaşı için çam kesen vatandaşları ağır cezalar bekliyor. Yeni yılı hapiste geçirmeyin. Vatandaşlarımız izinsiz şekilde ağaç kesimi yapanları ihbar etmek için ücretsiz 177 hattından bize ulaşabilirler diye konuştu.
    
     -Ağaç kesimini önlemek için fidan dağıtıyoruz-
    
     Kırklarelide yılbaşında ağaç kesimini önlemek amacıyla kampanya çerçevesinde yaklaşık 5 bin çam fidanı dağıtılacağını belirten Dikmen, Ormanda Noel ağacı kesmek yerine vatandaşlarımıza, ağaç kesimini önlemek için fidan dağıtıyoruz. Vatandaşlarımız Orman İşletme Müdürlüklerinden ücretsiz temin ettikleri fidanları Noel gecesinde süsleyerek ertesi günde toprakla buluşturacaklar. Ormanlardaki tahribatı en aza indirgenmesini amaçlıyoruz. Ağaç kesilmesin, fidan dikilsin diyoruz ifadesini kullandı.
     Fidan almak amacıyla Orman Müdürlüğüne gelen vatandaşlardan Osman Kahraman da kampanyasın doğa açısından oldukça anlamlı olduğunu anlatarak, müdürlüğün dağıttığı fidanı yılbaşı gecesi ailesiyle birlikte süsleyeceğini, daha sonra da yeni yılın ilk günü bu fidanı dikeceğini kaydetti.
    
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Yılbaşında ağaçları kurban etmeyelim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER