Engelsiz aşıkların bebek hasreti

Engelsiz aşıkların bebek hasreti -Antalyada ikisi de 16 yaşındayken geçirdikleri kazalar nedeniyle bedensel engelli olan Tuncay-Emine Özbek çifti, hastanedeki tedavileri sırasında tanışarak birbirlerine aşık oldular -7 yıldı


ANTALYA (A.A) - Süleyman Elçin - Antalyada ikisi de 16 yaşındayken geçirdikleri kazalar nedeniyle bedensel engelli olan Tuncay-Emine Özbek çifti, hastanedeki tedavileri sırasında tanışarak birbirlerine aşık oldular. 7 yıldır mutlu bir evlilik süren engelli çiftin tek isteği ise bebek sahibi olmak.
     Ankaralı 36 yaşındaki Tuncay Özbek ve Ispartalı 41 yaşındaki Emine Özbek çifti, hayatlarını değiştiren talihsiz kazalar ile karşılaştıklarında henüz 16 yaşındaydılar. Çevresi tarafından Ele avuca sığmayan yakışıklı genç olarak anılan Tuncay Özbek geçirdiği trafik kazasının ardından, küçük yaşta öğrendiği Kuran-ı Kerimi köylerindeki yaşlılara öğretmesi nedeniyle köyünde çok sevilen Emine Özbek ise buzda ayağının kayarak yere düşmesi sonucu hayatlarının en güzel yıllarında tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.
     Tuncay Özbek, geçirdiği trafik kazasının ardından 2 yıl Ankara Numune Hastanesinin yoğun bakım ünitesinde bitkisel hayatta kaldı. Solunum cihazına bağlı yaşam mücadelesi veren Özbek, gözlerini açtığında yaşamını bedensel engelli olarak sürdüreceğini öğrendi.
     Bitkisel hayattan çıktıktan sonra başına ne geldiğini hatırlamayan ve Bu günden sonra hayata yeniden başlamaya karar verdim diyen Özbek, yeterli desteği alamadığı ailesiyle de yollarını ayırarak Antalyaya geldi.
     Burada ayakkabı boyacılığı yaparak yaşamını sürdürmeye çalışan Özbek, 2005 yılında tedavi için Ispartanın Eğirdir ilçesindeki Kemik Hastalıkları Hastanesine gitti. Özbek, bu sırada aynı hastaneye tedavi olmak için gelen bedensel engelli Emine Özbek ile tanıştı. Birbirlerine ilk görüşte aşık olan engelli çift, Ispartanın Yalvaç ilçesinde düzenlenen davullu zurnalı düğün ile dünya evine girdi.
     Evliliklerinin ardından Antalyaya yerleşen çift, 7 yıldır mutlu bir hayat sürüyor.
     AA muhabirine eşinin kendisine bir hediye olduğunu dile getiren Tuncay Özbek, bedensel engelli olduğu ilk yıllarda büyük zorluklar yaşadığını, ancak hayata hiçbir zaman küsmediğini söyledi.
     Hayatta kaldığı için bile çok şanslı olduğuna inandığını anlatan Özbek, Ankarada doktorlar ve yakınlarım bana öldü gözüyle bakıyorlarmış. Ancak ben 2 yıl sonra gözlerimi hayata yeniden açtım. Allahıma hep şükrettim. Hiçbir zaman isyan etmeden hayata dört elle sarıldım. Allahım da karşıma eşimi çıkardı. İkimiz çok mutluyuz dedi.
     Özbek, en büyük hayallerinin ise bir bebek sahibi olmak olduğunu dile getirdi.
    
     -Tek isteğim anne olmak-
    
     Eşiyle birbirlerini çok sevdiklerini vurgulayan Emine Özbek ise Komşularımız, arkadaşlarımız bize imrenerek bakıyor. Sağlıklı insanlar küçük bir sıkıntıda bile ayrılırken, biz mutlu bir hayat sürüyoruz diye konuştu.
     Bedensel engelli olmaları nedeniyle bebekleri olmadığını anlatan Özbek, şunları söyledi:
     3 yıl önce hamile kalmıştım, ancak düşük oldu. Doktorlar ikinci bir hamileliğin riskli olduğunu belirttiler. Bebek sahibi olmak için tüp bebek tedavisi görmemiz gerekiyormuş. Bu da 5 bin lirayı buluyor. Devletten aldığımız maaş ile geçiniyoruz. Bu parayı bulmamız imkansız. Tüp bebek tedavisi olursak bir ihtimal bebeğimiz olabilir. Tek isteğim anne olmak.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Engelsiz aşıkların bebek hasreti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER